معرفی خطرناک ترین جنگنده جهان

خطرناک ترین جنگنده جهان

هواپیماهای نظامی در جهان می توانند تلفاتی باورنکردنی به دشمن وارد کنند و حتی سرنوشت جنگ را تغییر دهند. درگذشته برخی از ژنرال ‌های بزرگ کشورهای اروپایی چنین تصور می ‌کردند که هواپیما ارزش نظامی ندارد و بهتر است از آن تنها به منظور مقاصد تفریحی از آنها استفاده نمود. هرچند که امروزه هواپیمای نظامی نقشی ضروری و انکارناپذیر دارد و پیروزی در جنگ بدون برتری هوایی امکان پذیر نیست. در ادامه این مقاله از سایت ارتباط گستران هزاره می‌خواهیم نگاهی به معرفی خطرناک ترین جنگنده جهان بپردازیم.

برخی از کشورها از مدل های جنگنده های ارزان استفاده می کنند و یا حتی مصرف کننده یکی از جنگنده های نسل ۴ ابرقدرت ها هستند. در حالی که ارتش های پیشرو همواره تلاش نموده اند تا بر رقیبان و دشمنان خود برتری داشته باشند و پیشرفته ترین تجهیزات را برای خود فراهم کنند؛ چون حتی در صورت استفاده نکردن از آن، برای دشمنان نوعی بازدارندگی دفاعی خواهد بود.

هرچقدر جت پیشرفته تر باشد، در انجام نقش خود مؤثرتر هم عمل می کند. بنابراین، آخرین فناوری‌ ها اغلب در هواپیماهای جنگنده به کار گرفته می شوند. موتورهای قدرتمند، سیستم‌ های تسلیحاتی آخرین مدل و رادارهای پیچیده به این ماشین ‌های نیمه ‌خودکار اجازه می ‌دهد که به معنای واقعی بی ‌رحم باشند.

(Northrop Grumman B-۲ Spirit)

جنگنده بی ۲؛ خطرناک ترین جنگنده جهان

نورثروپ گرومن بی-۲ اسپیریت (Northrop Grumman B-۲ Spirit) معروف به شبح، نام یک بمب ‌افکن رادارگریز چند منظوره است. این هواپیمای نظامی توسط شرکت نورثروپ گرومن با کمک شرکت بوئینگ ساخته شده است و می تواند جنگ ‌افزار هسته ‌ای و متعارف را پرتاب کند. این جنگنده آمریکایی می تواند ۸۰ بمب هوشمند ۲۳۰ کیلوگرمی JDAM با سیستم جی ‌پی ‌اس یا ۱۶ بمب هسته ‌ای ۱۱۰۰ کیلوگرمی کلاس B83 را با خود حمل نماید. بمب افکن بی-۲ با سوخت ‌گیری اولیه بیش از ۱۱ هزار کیلومتر را طی می‌کند و اگر سوخت ‌گیری هوایی کند، می‌ تواند به هر نقطه‌ای از زمین برود. این جنگنده در ارتفاع ۵۰۰۰۰ پایی یا ۱۵.۲۴ کیلومتری از سطح زمین به دور از چشم رادارهای دشمن می ‌تواند بمب‌ های زیادی را رها کند.

جنگندهB-2  اسپیریت با ترکیبی از ویژگی ‌های منحصربه ‌فرد، ترس و وحشت را به دل دشمنان تزریق می کند. بی۲ در صدر فهرست جنگنده های جهان قرار می‌ گیرد. این بمب افکن قادر به انجام ماموریت ‌های متعددی است و از یک سیستم رابط تسلیحات عمومی (GWIS) استفاده می‌کند. این قابلیت به جنگنده اجازه می ‌دهد ترکیبی از سلاح ‌های ایستاده و مهمات حمله مستقیم را تا حداکثر ۴۰ هزار پوند محموله حمل کند. این هواپیما دارای برد بیشتر از ۶ هزار مایل دریایی بدون سوخت است و در حالی که سلاح ‌های متعارف و هسته ‌ای را حمل می‌کند، می‌تواند تا حداکثر ارتفاع ۵۰ هزار پا به پرواز درآید.

مشخصات کلی جنگنده بی ۲

در ادامه ویژگی های کلی این بمب افکن پیشرفته و خطرناک ارائه شده است:

  • تعداد خدمه: ۲؛ خلبان (سمت چپ) و فرمانده عملیات (سمت راست)
  • طول جنگنده: ۶۹ فوت (۲۱ متر)
  • پهنای بال: ۱۷۲ فوت (۵۲ متر)
  • ارتفاع: ۱۷ فوت (۵٫۲ متر)
  • مساحت بال ‌های جنگنده: ۵٬۱۴۰ فوت مربع (۴۷۸ متر مربع)
  • وزن خالی: ۱۵۸٬۰۰۰ پوند (۷۱٬۶۶۸ کیلوگرم)
  • وزن ناخالص: ۳۳۶٬۵۰۰ پوند (۱۵۲٬۶۳۴ کیلوگرم)
  • بالاترین وزن برخاست: ۳۷۶٬۰۰۰ پوند (۱۷۰٬۵۵۱ کیلوگرم)
  • ظرفیت سوخت: ۱۶۷٬۰۰۰ پوند (۷۵٬۷۵۰ کیلوگرم)
  • پیشرانه هواگرد: ۴ عدد توربو فن بدون پس‌ سوز جنرال الکتریک اف۱۱۸- جی‌ای-۱۰۰،‏ با پیشرانه ۱۷٬۳۰۰ پوند- نیرو (۷۷ کیلو نیوتن) در هر موتور

مقاله پیشنهادی: آشنایی با سوخو ۷۵؛ جنگنده سریع

ویژگی های منحصر به فرد جنگنده بی ۲

جنگندهB-2  اسپیریت دارای ویژگی های منحصر به فردی است. از جمله:

  • نسل دوم بمب ‌افکن بی-۲ دارای ویژگی رادارگریزی بهتری است. این جنگنده می تواند در مقابل تهدیدهای سیستم ‌های ضد هوایی، ایمن باشد.
  • بدنه این جنگنده خطرناک از مواد خاصی ساخته شده که امواج رادار را جذب می کند.
  • دودهای ناشی از احتراق موتور بی-۲ پیش از اینکه خارج شوند، کاملاً سرد می ‌شوند تا رادارهای حرارتی نتوانند مسیر آن را پیدا کنند.
  •  این بمب ‌افکن دارای طراحی بال دیس است؛ یعنی در آن سکان عمودی وجود ندارد و تمامی تجهیزات و محموله ها درون بال هواپیما قرار دارد.
  •  بی-۲ برای چرخش و غلت زدن، مرکز ثقل خود را تغییر می ‌دهد.

 تمام این ویژگی ‌ها باعث شده ‌اند تا جنگنده بی-۲ مثل یک روح با آزادی عمل بالا، آسمان را طی کند.

جنگنده بی-۲

هزینه ها و قیمت جنگنده بی-۲ اسپیریت

پروژه ساخت جنگنده بی-۲ در زمان ریاست جیمی کارتر شروع شد. این بمب ‌افکن تا به امروز همچنان گران ترین و پیشرفته ‌ترین جنگنده به شمار می رود. هزینه تولید هر فروند آن با توجه به قیمت ‌های سال ۱۹۹۷، حدود ۷۳۷ میلیون دلار بود. هزینه فروش آن نیز با احتساب قیمت قطعات یدکی، تجهیزات و پشتیبانی نرم ‌افزاری در سال ۱۹۹۷ به ۹۲۹ میلیون دلار می ‌رسید. چنانچه هزینه کل پروژه ساخت این بمب ‌افکن اعم از تحقیقات، توسعه، مهندسی و آزمایش ‌ها هم در نظر گرفته شود، هر فروند از این هواپیمای نظامی با هزینه ‌ای معادل ۲٫۱ میلیارد دلار ساخته شده و هزینه کل پروژه بر مبنای قیمت ‌های سال ۱۹۹۷، معادل ۴۴ میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار است. بمب ‌افکن بی-۲ اسپیریت با قیمت تقریبی ۲ میلیارد دلار آمریکا (با احتساب هزینه ‌های پروژه تولید) هم ‌اکنون به عنوان گران ترین هواپیمای جهان شناخته می ‌شود. این قیمت با قیمت یک کشتی جنگی بزرگ آمریکایی برابری می کند.

 پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید « مزایده سیستم ایمنی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

۴/۵ - (۲ امتیاز)

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال نظر

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

پر بازدید

مطالب پیشنهادی

logo2

اطلاع از جدیدترین آگهی‌های مناقصات و مزایدات

شما می‌توانید برای دسترسی به جدیدترین آگهی‌های مناقصات، مزایدات و استعلام‌های منتشر شده در کشور، از طریق لینک زیر در سایت هزاره ثبت نام کرده و روزانه آگهی‌های مربوط به حوزه فعالیت خود را دریافت نمایید .‌‌‌