معاملات فیوچرز: راهنمای جامع برای ورود به دنیای تریدینگ پیشرفته

معاملات فیوچرز

با فراگیری ترید و سرمایه‌گذاری افراد روی رمزارزها، صرافی و پلتفرم‌ های مختلف، روش خاصی از معاملات را در اختیار کاربران قرار دادند که به آن معاملات فیوچرز یا آتی می گویند. در اصل، قراردادهای فیوچرز سابقه ‌ای بیش از پیدایش ارزهای دیجیتال دارند و یک روش پذیرفته شده در تمامی معاملات مالی و دارایی به حساب می آیند. در این مقاله از پایگاه مناقصات هزاره قصد داریم تا ماهیت معاملات آتی یا فیوچرز را برای شما شرح دهیم.

تعریفی از معاملات فیوچرز

معاملات فیوچرز یا آتی Futures Contract قرارداد های مالی هستند که در آن دو طرف قرارداد؛ یعنی خریدار و فروشنده برای معامله یک دارایی با قیمتی مشخص در یک‌ زمان مشخص در آینده به توافق می ‌رسند. با استفاده از این روش، قیمت آینده یک دارایی را پیش ‌بینی نموده و بدون داشتن آن وارد معامله خرید یا فروش خواهید شد. در صورتی که پیش ‌بینی شما درست باشد، در زمان تعیین شده سود خود را از بازار دریافت کرده و از آن خارج می ‌شوید. در غیر این صورت، قیمت توافق شده را باید به ‌طرف مقابل پرداخت کنید.

انواع معاملات فیوچرز

قراردادهای فیوچرز یا آتی در واقع انواع مختلفی دارند که به شما اجازه می ‌دهند با توجه به شرایط و نوع دارایی که قصد معامله آن را دارید به کسب درآمد بپردازید. این نوع معاملات شامل:

  •  قراردادهای فیوچرز استاندارد (Standard Futures Contracts)

 این نوع از معاملات فیوچرز، یکی از پرتکرارترین معاملات در فضای بازار مشتقات کریپتو به شمار می رود. شما در این نوع از معاملات با توافق بر روی یک قیمت خاص از یک دارایی و موعد تحویل مشخص وارد معامله می ‌شوید و براساس روال عادی بعد از به پایان رسیدن مدت زمان معاملات فیوچرز، قرارداد دارایی به خریدار واریز شده و معامله خاتمه می یابد. این نوع قراردادها دارای یک تاریخ انقضا و یک تاریخ تسویه می باشند. صرافی ‌هایی همچون؛ کوکوین، بینگ ایکس، بای بیت و … از انجام قراردادهای فیوچرز استاندارد پشتیبانی می‌کنند.

معاملات فیوچرز
  • قرارداد های فیوچرز با تحویل فیزیکی (Futures with Physical Delivery)

 این نمونه از معاملات فیوچرز مشابه حالت استاندارد انجام می پذیرد؛ با این تفاوت که لازم است تا در هنگام تسویه، دارایی خریداری شده حتما به صورت فیزیکی و حضوری تحویل داده شود. این نوع از قراردادهای فیوچرز بیشتر برای کالاهای گرانبها نظیر؛ فلزات صدق می‌کند؛ پس علاوه بر تاریخ انقضا و تاریخ تسویه، یک تاریخ تحویل کالا نیز در متن قرارداد معاملات فیوچرز با تحویل فیزیکی درج خواهد شد.

  •  معاملات فیوچرز دائمی

 نوع دیگر از این نوع قراردادها، معاملات فیوچرز دائمی (Perpetual Contracts) نام دارد. در این نوع معاملات هیچ گونه تاریخ انقضایی جهت پایان قرارداد ثبت نمی شود و طرفین قرارداد می ‌توانند تا هنگام لیکوییدشدن کل دارایی آن را ادامه دهند. این نوع از قراردادها همراه با گمانه زمانی در رابطه با فرآیند تغییرات قیمتی در بازه زمانی مشخص انجام می‌ شود و بیشتر در تایم ‌های روزانه کاربرد دارد. لازم به ذکر است که طرفین قرارداد در این نوع معامله می بایست برای حفظ کردن پوزیشنشان کارمزد پرداخت نمایند.

تفاوت معاملات اسپات و فیوچرز

در بازارهای مالی به ویژه بازار رمز ارز دو نوع معاملات فیوچرز و اسپات مورد استفاده قرار می گیرند. این دو معامله با یکدیگر تفاوت هایی دارند که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره شده است.

  •  معامله‌ اسپات (Spot ) دقیقاً مدلی از معامله‌ رایج است که در نقطه‌ی مقابل معامله فیوچرز قرار دارند. قراردادهای اسپات در بازارهای یک طرفه انجام می شوند و کسب سود از طریق افزایش قیمت دارایی امکان پذیر خواهد بود، اما در معاملات futures با بازار دو طرفه سر و کار داریم که از کاهش یا افزایش قیمت دارایی در آن می توان سود برد.
  • دومین تفاوت معاملات فیوچرز و اسپات، در رابطه با امکان استفاده از اهرم است. با این که استفاده از اهرم در معاملات اسپات نیز به کمک مارجین امکان پذیر است، اما بیشتر معامله گران اسپات با اصل دارایی خود وارد معامله می شوند و متناسب با همان میزان از دارایی، سود یا ضرر می کنند. این در حالی است که قراردادهای فیوچرز در بیشتر مواقع به کمک اهرم ها انجام می شود تا سود معامله چندین برابر شود.
  • انتخاب این دو معامله بیشتر از هر چیز به میزان ریسک پذیری معامله گران بستگی دارد. معامله گرانی که از قدرت ریسک کمتری برخوردارند ترجیح می دهند معاملات خود را به صورت اسپات انجام دهند؛ چون که تا زمانی که دارایی خود را به فروش نگذارند، این دارایی نزد آنان محفوظ است. اما در معاملات فیوچرز به خصوص به خاطر استفاده از اهرم، امکان دارد تمام سرمایه معامله گر از دست برود و انجام این نوع معامله ریسک پذیری بالایی می طلبد.
معاملات فیوچرز

دلایل محبوبیت معاملات فیوچرز

از مهم ترین دلایل ورود معامله گران به بازار این معاملات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازدهی بالا با استفاده از رویکردهای اصولی

 یکی از انگیزه ‌های مهم جهت شرکت در قراردادهای فیوچرز، قابلیت دریافت بازدهی بالا با تحلیل و رویکردهای اصولی در بازار است. معامله‌ گران ماهر می‌ توانند با تحلیل دقیق و استراتژی ‌های معاملاتی مؤثر، به سود چشمگیری دست پیدا کنند.

  • موقعیت ‌های سودآور در هر طرف بازار

 در بازارهای معاملات فیوچرز، معامله ‌گران می ‌توانند در شرایط صعودی یا نزولی، موقعیت ‌های معاملاتی Long و Short را تنظیم نمایند. این قابلیت به آن‌ ها اجازه می‌ دهد که از نوسانات قیمت‌ ها استفاده نموده و در کوتاه ترین زمان به بیشترین سود دست پیدا کنند.

  • تنوع بالای دارایی‌ های قابل معامله

 بازار معاملات فیوچرز شامل تنوع بالایی از دارایی‌ های قابل معامله از جمله؛ سهام، ارزهای دیجیتال، شاخص ‌های اقتصادی معتبر (مانند S&P 500 و DowJones) و دارایی ‌های مانند طلا می باشد.

  • امکان استفاده از اهرم در ارز دیجیتال (Leverage)

 بازار فیوچرز به معامله گران این امکان را می دهد که از اهرم مالی استفاده کنند. این اهرم به آن ‌ها این قابلیت را می‌ دهد که با مقدار سرمایه کمتر، معاملات بزرگتری را انجام دهند و در نتیجه بازدهی خود را افزایش دهند.

  • نقدینگی و حجم معاملات بالا

 بازار قراردادهای فیوچرز دارای دو ویژگی نقدینگی قوی و حجم معاملات بالایی است. این ویژگی ها به معامله ‌گران فرصت می‌ دهد که به راحتی معاملات بزرگتری را انجام دهند و به سرعت تصمیم ‌گیری ‌های معاملاتی خود را اجرا کنند.

مقاله پیشنهادی: حد نصاب معاملات دولت در سال ۱۴۰۳

معاملات فیوچرز برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی که می خواهند وارد بازار معاملات فیوچرز شوند، باید دارای ویژگی هایی زیر باشند:

  • این افراد باید دانش و اطلاعات کافی و بالایی در این حوزه داشته باشند.
  • باید بتوانند زمان مناسبی از هر روز خود را صرف خواندن و تحلیل اخبار کنند و بتوانند تأثیرات این اخبار بر روندهای صعودی و نزولی بازار را تشخیص دهند.
  • معامله‌ گران فیوچرز باید ریسک‌پذیر باشند و از قرارگرفتن در شرایط بحرانی نهراسند.
  • این افراد باید آموزش‌ های لازم را به‌ صورت پیوسته در رابطه ‌با نحوه‌ مدیریت هیجانات خود و احساسی تصمیم‌ نگرفتن دریافت کنند.
  • معامله ‌گران باید استراتژی ‌های معاملاتی مشخص و از پیش تعیین شده ‌ای را برای خرید و فروش در بازار رمزارزها داشته باشند.

جمع بندی

 معاملات فیوچرز از محبوب ‌ترین و کاربردی ‌ترین پلتفرم ‌هایی است که به کاربران در افزایش سود و درآمد کمک می‌کند. به این صورت که به خریداران و فروشندگان اجازه می‌ دهند تا از قبل بر روی قیمت یک دارایی پایه توافق کنند و دارایی مورد نظر خود را بدون توجه به قیمت فعلی آن کالا در زمان سررسید، تحویل بگیرند. پس اگر ریسک‌ پذیر هستید، انتخاب معامله فیوچرز یکی از هیجان ‌انگیز‌ترین اتفاقی است که برای شما رقم می‌ خورد.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصات رتبه بالا» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

۳/۵ - (۱ امتیاز)

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال نظر

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

پر بازدید

مطالب پیشنهادی

logo2

اطلاع از جدیدترین آگهی‌های مناقصات و مزایدات

شما می‌توانید برای دسترسی به جدیدترین آگهی‌های مناقصات، مزایدات و استعلام‌های منتشر شده در کشور، از طریق لینک زیر در سایت هزاره ثبت نام کرده و روزانه آگهی‌های مربوط به حوزه فعالیت خود را دریافت نمایید .‌‌‌