آنچه در این مطلب می خوانید:
پیمانکار ساختمان در یک تعریف ساده به شرکتهایی اطلاق میشود که فعالیتهای حوزه ساخت و ساز یک ساختمان مسکونی، تجاری یا صنعتی را انجام میدهند. این فعالیتها میتواند از تهیه مصالح اولیه گرفته تا حمل و نقل در بخشهای مختلف، مراحل ساخت و اجرای کامل پروژه و بر طبق یک قرارداد رسمی و معتبر را شامل شود. در یک قرارداد پیمانکاری کارفرما تمام آنچه مد نظر او است به پیمانکار سپرده و انتظار دارد که با مدیریت بودجه مالی و برنامه ریزی صحیح تمام کارهای پروژه را در مدت زمان مشخص به اتمام برساند.
پیمانکار ساختمان نیز معمولا دارای تیم تخصصی از مهندسان با تجربه است. زیرا در صورت داشتن یک گروه کامل است که میتواند میزان بهره وری گروه خود را افزایش بدهد. ما در ادامه این مقاله از مجله هزاره به وظایف پیمانکار ساختمان، مزایای همکاری و نحوه انتخاب آن در طی مناقصات مختلف میپردازیم. ما را همراهی کنید.
وظایف پیمانکار ساختمان
– پیمانکار ساختمان شخص حقیقی یا حقوقی است که باید تخصص کافی در حوزه ساختمان سازی، محوطه سازی، نقشه کشی ساختمان، معماری، مصالح ساختمان سازی و مقاوم سازی ساختمانها داشته باشد.
– یک پیمانکار ساختمان باید قدرت تصمیم گیری صحیح و سریع را داشته و بتواند برنامه ریزی دقیقی را برای اجرای پروژه انجام بدهد.
– از دیگر وظایف پیمانکاران ساختمان به اتمام رساندن پروژه در مدت زمان مشخص است.
– انضباط و خوش قول بودن از دیگر وظایف یک پیمانکار است.
– یک پیمانکار ساختمان باید دید فنی به پروژه داشته باشد و در حین انجام کار نیز از خلاقیت خود استفاده کند.
– مدیریت و کارآمدی از دیگر وظایفی است که کمک میکند تا شرکتهای پیمانکاری بتوانند پروژه را سریع و دقیق پیش ببرند.
– استفاده از یک تیم باتجربه و خبره از دیگر وظایف پیمانکاران ساختمان است.
– پیمانکار باید تمام تلاش خود را برای اجرای پروژه به کار بگیرد و از بهترین مصالح و غیره استفاده کند.
– پیمانکاران باید بر انواع قراردادهای پیمانکاری ساختمان مسلط باشد و بداند که چه نوع قراردادی برای چه پروژهای مناسب است.
مزایای شرکتهای پیمانکاری
- تعیین نقشه راه
- برنامه ریزی دقیق
- ارتباط با دیگر شرکتهای حقوقی
- آشنایی با موانع احتمالی در ساخت و ساز
- آشنایی با تمام قوانین شهرداری
- داشتن نیروهای متخصص و مهندسین باتجربه
- داشتن طراحان خبره و حرفهای
- اجرای صفر تا صد پروژه مطابق با استانداردهای روز دنیا
- صرفه جویی در وقت و هزینه
مناقصات پیمانکاری و انتخاب پیمانکار ساختمان
برای انجام پروژههای ساختمانی مناقصاتی توسط ارگانهای دولتی و خصوصی برگزار میشود که طی این فرایند پیمانکار ساختمان در حوزههای مختلف در این مناقصات شرکت کرده و هر کدام از آنها که بتوانند شرایط بهتری را ارائه کنند در آن برنده شده و طی قراردادی کار ساختمانی را بر عهده میگیرند. در فرایند ارزیابی یک مناقصه و انتخاب یک پیمانکار، همۀ جوانب مناقصه به لحاظ بازرگانی، فنی، کیفی و مالی بررسی می شود. پیمانکار ساختمان دارای رتبه بندی ۵ تا ۱ است و این رتبه بندی در برنده شدن آنها در مناقصه تاثیر دارد.
اغلب پروژههای دولتی برای واگذاری کارهای پیمانکاری به مناقصه گذاشته میشوند زیرا این پروژهها برای دولت و مردم اهمیت بسیاری دارند و باید مطابق با شاخصهای جهانی باشند. انجام مناقصات برای تعیین پیمانکار ساختمان موجب شفافیت بیشتر و کیفیت بالاتر و در عین حال هزینه کمتر در انجام پروژهها خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصه های مراکز کنترل برق» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.