مسائل پیش پای خودرو سازی برای تولید در سال 1401

صنعت خودرو سازی

سخنگوی وزارت صمت، امید قالیباف، صنعت خودرو سازی را درخت کجی توصیف کرد که مسائل و مشکلات آن ریشه در مدیریت دهه های گذشته دارد. به همین دلیل هم با توجه به ریشه دار بودن این مشکلات، نباید انتظار داشت که تمام مشکلات در این حوزه در طول مدت زمانی کوتاهی رفع شود. وی با ارائه آماری از تولید روزانه دو خودروساز بزرگ کشور اعلام کرد که دستیابی به تولید هدف گذاری شده در سال ۱۴۰۱ قابل تحقق خواهد بود. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.

تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو در ۱۴۰۱

یکی از وعده های مهم در زمینه صنعت خودرو سازی، از سوی فاطمی امین، وزیر صمت دولت سیزدهم، در سال گذشته تولید یک میلیون خودرو بود. اما با انتشار آمار تولید در سال ۱۴۰۰ مشخص شد که صنعت خودروسازی نتوانسته به این میزان تیراژ برسد. این عدم دستیابی به وعده وزیر صمت، موجب شده که برخی از کارشناسان در این زمینه نسبت به تحقق هدف وزارت صمت برای دست یافتن به تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال جدید هم تردید کنند.

در این زمینه امید قالیباف مشاور و سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت معتقد است: اولاً که نباید گفت تولید سال گذشته تحقق نیافته است بلکه حدود ۹۰ درصد هدف گذاری تولید تحقق یافته است. در خصوص هدف گذاری سال ۱۴۰۱ هم باید توجه که سایپا در حال حاضر روزانه ۱۸۰۰ و ایران خودرو ۲۵۰۰ دستگاه خودرو تولید می کنند که بعضی روزها هم رکورد تولید روزانه ۵ هزار خودرو توسط این دو خودروساز زده شده است که در صورت تداوم همین روند دستیابی به عدد یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۱ کار دشواری نیست.

قالیباف در ارتباط با مشکلاتی مانند قطعی برق و گاز صنایع از جمله صنعت فولاد در فصول مختلف که می تواند تولید خودرو را به میزان قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهد گفت:  مسئول محدودیت های انرژی وزارت صمت نیست اما با مدیریتی که باید صورت پذیرد، این مسئله را تا حد ممکن حل خواهیم کرد. یکی از راهکا ها می تواند تقویت شیفت شب در خودروسازان باشد که از زمان پیک مصرف برق و گاز گذشته باشد. وی البته تصریح کرد که تمام این مسائل و گلوگاه های تولید در عدد اعلامی برای تولید سالانه ۱.۵ میلیون دستگاه خودرو در نظر گرفته شده است.

سخنگوی وزارت صمت همچنین در ارتباط با گلوگاه هایی که موجب تقلیل میزان تولید صنعت خودرو سازی می شود اذعان کرد: ما در صنعت خودرو گلوگاه هایی داریم که یکی از آنها یکسان نبودن ظرفیت تولید بخش های مختلف برای تولید یک خودرو است. به عنوان مثال اگر در تولید رنگ ظرفیت ۳ میلیونی داشته باشیم، ظرفیت تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزارتایی تولید موتور اجازه استفاده از ظرفیت بخش ساخت رنگ را به ما نمی دهد که یکی از برنامه های وزارت صمت ایجاد توازن در این زنجیره است.

در ارتباط با هدف گذاری وزارت صمت برای صنعت خودرو سازی نیز قالیباف اعتقاد دارد که این هدف گذاری برای سال ۱۴۰۱ با افزایش کمیت و در سال بعد با افزایش محسوس کیفیت خودروهای ساخت داخل همراه خواهد بود.

وی ضمن اشاره به اینکه وزارت صمت در ارتباط با کیفیت خودروها به عنوان مدعی العموم با خودروسازان در تعامل است در ارتباط با افزایش کیفیت در دستورات رئیس جمهور و تناقض احتمالی با برنامه ۱۵۰ درصدی افزایش تولید اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ روش های کوتاه مدتی همچون ارتقا سطح کیفی قطعات خودرو و همچنین ارائه پلتفرم های با کیفیت تر به عنوان راهبرد میان مدت ارتقا کیفیت در دستور کار وزارت صمت قرار دارد.

امید قالیباف تاکید کرد که صحبت در ارتباط با بهبود برنامه های کیفی  صنعت خودرو سازی در سال ۱۴۰۲ به معنای بی اهمیت بودن این موضوع در سال جاری نخواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ماشین آلات ساختمانی» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

امتیاز این مطلب

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال نظر

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

پر بازدید

مطالب پیشنهادی

logo2

اطلاع از جدیدترین آگهی‌های مناقصات و مزایدات

شما می‌توانید برای دسترسی به جدیدترین آگهی‌های مناقصات، مزایدات و استعلام‌های منتشر شده در کشور، از طریق لینک زیر در سایت هزاره ثبت نام کرده و روزانه آگهی‌های مربوط به حوزه فعالیت خود را دریافت نمایید .‌‌‌