آنچه در این مطلب می خوانید:
در کشورمان هر سال حدود ۱۸ میلیون تن سنگ آهن استخراج می شود که برای دستیابی به سنگ آهن نیاز است تا از معادن مختلف استخراج گردد. در حال حاضر معادنی که در آنها سنگ آهن یافت می شود عبارت است از: سنگ آهن چادرملو، سنگ آهن گل گهر، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران. به غیر از این معادن هم معادن دیگری برای استخراج سنگ آهن وجود دارند که مدیریت آنها در دست بخش خصوصی است. این دسته از معادن در مقایسه با دیگر معادن کوچک تر هستند.
از این سنگ آهن استخراج شده، بخشی از آن در کشور مورد استفاده قرار می گیرد و بخش دیگری از آن نیز به کشور های دیگر صادر می شود. سالانه نیز حدود ۳ میلیون تن از سنگ آهن تولید شده که به کشور های دیگر صادر می شود و اصلی ترین مصرف کننده های سنگ آهن در داخل کشور، شرکت هایی مانند کارخانه های ذوب آهن اصفهان، فولاد مبارکه و فولاد اهواز هستند. در ادامه با معرفی بیشتر شرکت سنگ آهن مرکزی ایران همراه مجله هزاره باشید.
مشخصات و واحدهای شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
در دی ماه سال ۱۳۴۹ برای تولید مواد معدنی در کشور تصمیماتی گرفته شد. در این زمان دولت وقت تصمیم داشت که تولید برخی از مواد معدنی را رونق ببخشد تا صنعت فولاد بتواند پیشرفت قابل توجهی را داشته باشد. به همین دلیل هم شرکت سنگ آهن مرکزی ایران ساخته شد. معدن این مجموعه یکی از بهترین معادن ایران است زیرا دارای آب و هوای گرم بوده و سالانه نیز بارندگی کمی دارد. این شرکت که در استان یزد قرار دارد دارای واحدهای زیر است:
- کنسانتره
● گندله سازی
● آگلومراسیون
در هر کدام از این واحدها ظرفیت های متفاوتی وجود دارد. برای مثال واحد کنسانتره ۳٬۲۵۰٬۰۰۰۰ ظرفیت دارد. هم چنین واحد گندله سازی دارای ۵٬۰۰۰٬۰۰۰۰ ظرفیت است. و واحد آگلومراسیون ۲۰۰٬۰۰۰ ظرفیت دارد.
معاملات شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران مانند دیگر سازمان های دولتی و خصوصی با هدف همکاری بیشتر با دیگر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی و ایجاد شفافیت بیشتر در جریان معاملات خود، اقدام به برگزاری مناقصات و مزایداتی می کند. به این ترتیب با اعلام یک فراخوان عمومی از اشخاص حقیقی یا حقوقی برای شرکت در این فرایندها دعوت به عمل آورده می شود. این فراخوان ها در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر شده یا در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به اطلاع عموم می رسد. یکی از این گزینه های اطلاع رسانی وب سایت هزاره است که با تجربه چندین ساله خود بیشترین آگهی های معاملاتی مناقصه و مزایده را در کشور پوشش می دهد.
پس از فراخوان عمومی، شرکت هایی که واجد شرایط هستند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود کرده و در صورت دارا بودن شرایط وارد فرایند رقابت با یکدیگر می شوند. در مناقصه شرکتی برنده خواهد بود که در صورت دارا بودن شرایط مناسب ترین قیمت را ارئه بدهد و در مزایده شرکت کننده ای برنده خواهد بود که بالاترین قیمت پیشنهادی را ارائه بدهد. سپس قراردادی ما بین برنده و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران به امضا خواهد رسید که از این پس فعالیت هر دو طرف بر اساس این قرارداد خواهد بود و مدت زمان پروژه نیز در این قرارداد ذکر خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های مواد معدنی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.