شرایط خرید ملک ورثه ای در مزایدات 

خرید ملک ورثه ای در مزایدات

ملک ورثه ای ملکی است که با فوت مالک به وراث می رسد و معامله این دست از املاک دارای قواعد و مراحل خاص خود  است. بنابراین قبل از اینکه زمین، خانه و هر ملکی که قصد خرید آن را دارید و ورثه ای است و به عبارتی مالکین آن که وراث هستند همه در فروش آن نقش دارند باید دقت لازم را داشته باشید تا به مشکل قانونی نخورید. ما در ادامه این مقاله از مجله هزاره به بررسی مزایده ملک ورثه ای می پردازیم. پس با ما همراه شوید.

مزایده ملک ورثه ای

زمانی که مالک یک ملک فوت می کند؛ بر اساس گواهی انحصار وراثت ملک مورد نظر به وارثان می رسد که به آن ملک ورثه ای گفته می شود. زمانی که ورثه ها برای تقسیم ارث و رسیدن هر یک به ارثیه دچار اختلاف های شدید می شوند می توانند برای جلوگیری از این اختلاف به دادگاه محل وقوع ملک موروثی مراجعه کنند. با برگزاری مزایده دادگاه و فروش رفتن ملک موروثی سهم هر کدام از وراث پرداخت می شود. بر اساس ماده ۱۱۴ قانون اجرای احکام مدنی، فروش اموال موروثی از طریق مزایده صورت می گیرد که زمان اجرای این مزایده از طریق رسانه های عمومی مثل روزنامه ها انتشار پیدا می کند.

خریداران ملک ورثه ای نیز باید شرایط مزایده را داشته باشند و قیمتی که برای خرید ملک ورثه ای پیشنهاد می دهند نباید کمتر از نظر کارشناسی شده باشد. اگر دیگر وراث بخواهند که در مزایده ملک موروثی شرکت کنند، از نظر قانونی منعی برای آن ها وجود ندارد، بلکه فقط باید به صورت یک شرکت کننده عادی برخورد کنند و در اجرای مزایده اختلالی ایجاد نکنند.

از سوی دیگر  اگر ملک موروثی در مزایده به فروش نرسد برای بار دوم هم به مزایده گذاشته می شود تا به فروش برسد، در صورتی که در مزایده نوبت دوم هم ملک موروثی به فروش نرفت مامور اجرای مزایده مجبور می شود که قیمت فروش ملک ورثه ای را پایین تر بیاورد در این صورت ملک موروثی به هر میزانی که خریدار پیدا کند به فروش خواهد رسید.


بیشتر بخوانید: در چه صورت زمین و ملک به مزایده گذاشته می‌شود؟

نکات مهم در مزایده املاک موروثی

۱:  در مزایده ملک موروثی به جز هزینه آگهی مزایده برای وراث، هزینه دیگری برای مزایده وجود ندارد.

۲:  در صورتی که یکی از وراث قصد خرید ملک ورثه ای را از دیگر وارثان داشته باشد باید از دادگاه مجوز داشته باشد.

۳:  برنده مزایده صرفا فردی با بالاترین قیمت پیشنهادی است و استثنایی در این امر وجود ندارد.

۴:  خریدار ملک موروثی باید سهم هر یک از وراث را به خود آن ها یا به وکیل قانونی آن ها تحویل بدهد.

۵:  در صورتی که یکی از وراث در مزایده ملک موروثی حضور نداشته باشد و در خارج از کشور باشد وکالت نامه مورد نظر بایستی در دفاتر کنسولی در خارج از ایران تنظیم شده باشد.

۶:  در صورت عدم رسیدن یکی از وراث به سن قانونی در هنگام مزایده ملک موروثی، باید برای او قیم تعیین شود.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید « مزایده های املاک مسکونی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

4 نظر

  • رضایی
    ارسال شده ۱۴۰۱-۱۰-۱۲ در ۱۱:۳۴

    مادرم در زمان رأی قطعی و اجرای احكام و مزایده ملک محكوم عليه فوت كردند و ما به دادگستری اطلاع داديم و درخواست تعويق مزایده را نوشتيم. حالا سوال من اين است كه تا انحصار وراثت پرونده بسته مي‌شود؟ ،يا توقيف ملک محكوم عليه به فوت خود باقی می ماند يا اينكه از توقيف خارج ميشود ؟

    • نویسنده
      آل‌احمد
      ارسال شده ۱۴۰۱-۱۰-۱۲ در ۱۱:۳۷

      ملک توقیف خواهد ماند ولی اجرا مزایده متوقف شده و پس از ارائه گواهی انحصار وراثت به ضمیمه درخواست عملیات اجرایی از سر گرفته خواهد شد.

  • مصطفی کرجالیان
    ارسال شده ۱۴۰۱-۱۲-۰۶ در ۱۲:۳۱

    اگر ملک ورثه ای که غیر منقول و غیر قابل افراز باشد ودرصورتی که یکی از ورثه درخواست سهم خود را انجام دهد ایا باز هم ملک به مزایده گزاشته میشود؟سوال دوم ایا قبل از مزایده،مناقصه بین اعضای خانواده شکل میگیرد؟

    • نویسنده
      آل‌احمد
      ارسال شده ۱۴۰۱-۱۲-۱۰ در ۱۴:۴۰

      با سلام
      بله مزایده انجام می شود. بین همه و اشخاص ثالث

ارسال نظر

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

پر بازدید

مطالب پیشنهادی

logo2

اطلاع از جدیدترین آگهی‌های مناقصات و مزایدات

شما می‌توانید برای دسترسی به جدیدترین آگهی‌های مناقصات، مزایدات و استعلام‌های منتشر شده در کشور، از طریق لینک زیر در سایت هزاره ثبت نام کرده و روزانه آگهی‌های مربوط به حوزه فعالیت خود را دریافت نمایید .‌‌‌