آنچه در این مطلب می خوانید:
همه باتری های خودرو پس از مدتی دچار فرسودگی شده و نیاز به تعویض دارند. طی سال های اخیر از باطری فرسوده مجدد استفاده می شود تا به محیط زیست نیز آسیبی وارد نشود. بر اساس قوانین بازیافت، باتری کهنه ای که قابل استفاده مجدد نیست نباید در کنار دیگر ضایعات قرار بگیرد زیرا به شدت برای محیط زیست و سلامت انسان ضرر دارد.
زمانی که شما قصد خرید باطری ماشین را دارید اگر باطری فرسوده خودرو خود را تحویل بدهید قیمت آن متفاوت خواهد بود. اما باطری فرسوده چیست و چگونه خرید و فروش می شود؟ در ادامه با این مقاله سایت مناقصه و مزایده همراه ما شوید.
تعریف باطری فرسوده
باطری نیروی محرکه خودرو است و انرژی لازم را برای روشن شدن و راه اندازی و حرکت آن فراهم می کند. زمانی که طول عمر باطری به پایان می رسد، باطری خراب شده و تبدیل به باطری فرسوده می شود.
داخل باتری های خودرو مقدار زیادی اسید باتری و سرب وجود دارد که برای محیط زیست و به خصوص انسان ها بسیار خطرناک است. به همین دلیل به هیچ عنوان باتری کهنه ماشین نباید در محیط زیست رها شود. باتری فرسوده عمدتا به عنوان یک پسماند سمی محسوب شده و وزن آن بر اساس مقدار سرب، اسید و آب داخل آن حساب می شود. بنابراین هنگامی که قصد تعویض باتری فرسوده ماشین یا خرید باتری جدید را دارید، بهتر است که در هنگام تعویض باتری فرسوده را تحویل دهید و با این کار از تخفیف خرید استفاده کنید. با این کار شما به حفظ محیط زیست هم کمک خواهید کرد.
قیمت باطری فرسوده
قیمت باتری فرسوده خودرو به قیمت سرب جهانی وابسته است. با توجه به این که قیمت سرب مانند دیگر فلزات همواره در حال تغییر است، قیمت باتری کهنه هم مدام تغییر کرده و با افزایش قیمت سرب، قیمت آن نیز افزایش پیدا می کند. این قیمت ها جهانی است و به بازار داخلی مربوط نمی شود. برخی اوقات در یک روز قیمت سرب به شدت افزایش پیدا می کند که در این صورت قیمت باتری کهنه و باتری جدید نیز افزایش پیدا می کند. زمانی که قیمت سرب کاهش پیدا کند هم بر قیمت باتری کهنه و نو تاثیر می گذارد. عامل دیگر موثر بر قیمت باطری، آمپر باتری است که بر قیمت باتری کهنه تاثیرگذار است. به هر میزان که آمپر باتری بالاتر باشد، قیمت باتری هم بیشتر می شود. هزینه باربری و حمل و انتقال باطری فرسوده و هزینه های بازیافت و نحوه بازیافت باطری فرسوده هم بر روی قیمت باطری فرسوده تاثیر دارد.
مزایده باطری فرسوده
بسیاری از ارگان های دولتی، بانک و بیمارستان ها، کارخانجات صنعتی، تعمیرگاه های ماشین که با باطری سر و کار دارند؛ باطری های فرسوده خود را می فروشند. آنها اغلب برای این کار باطری ها را به مزایده گذاشته و با استفاده ازیک فراخوان عمومی آن را در روزنامه های کثیرالانتشار و یا وب سایت های اطلاع رسانی آگهی می کنند. سپس افراد حقیقی یا حقوقی که نیاز به باطری فرسوده دارند اقدام به ارسال اسناد و مدارک خود به این سازمان ها کرده و وارد فرایند رقابت می شوند. شرکت کننده ای در این مزایدات برنده خواهد بود که بالاترین قیمت پیشنهادی را ارائه کند.
پیشنهاد مطالعه : اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مزایدات اموال اسقاطی و مازاد » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.