مصرف گاز ایرانی ها چقدر است؟

مصرف گاز ایرانی ها چقدر است؟

مصرف  گاز طبیعی کشور به صورت سالانه، به بیش از ۲۲۸ میلیارد مترمکعب می ‌رسد که ۷۰ درصد آن در بخش صنعتی و ۳۰ درصد در بخش خانگی و تجاری مصرف می‌ شود، این نسبت در زمستان برعکس است؛ به‌ صورتی که ۷۰ درصد گاز از سوی مشترکان خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده مصرف می‌ شود و حتی این مقدار به ۸۰ درصد هم رسیده است. در ادامه این خبر با سایت مناقصه و مزایده هزاره همراه شوید.

افزایش مصرف گاز در کشور

در این روزهای سرد، با وجود تولید و تزریق بیش از ۸۴۸ میلیون مترمکعب گاز به صورت روزانه به خطوط سراسری، در حال حاضر، بیش از یک ماه است که روزانه بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده مصرف می ‌شود. این میزان از مصرف، هدررفت منابع، سرمایه و ثروت را به دنبال خواهد داشت. بنابراین از روزهای ابتدایی دی‌ ماه ۱۴۰۱ مصرف روزانه بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده با توجه به وجود سرمای شدید و پایداری هوا در مقایسه با‌ مدت مشابه سال گذشته تا ۱۵۰ میلیون مترمکعب افزایش پیدا کرده است.

بر اساس اظهارات جواد اوجی، وزیر نفت،  مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری معادل ۲ فاز پارس جنوبی به نسبت زمان مشابه سال گذشته با افزایش روبرو بوده است. بررسی ها نشان می دهد که شدت مصرف انرژی در ایران ۲.۵ برابر میانگین جهانی است، در حال حاضر به صورت روزانه ۹۹۰ میلیون مترمکعب گاز ترش در کشور برداشت می ‌شود، روزانه از این مقدار گاز حدود ۸۴۸ میلیون متر مکعب در ۲۱ پالایشگاه گازی کشور شیرین ‌سازی و در بخش ‌های مختلف کشور مصرف می‌ شود.

وزیر نفت خاطر نشان کرده است که در سال جاری، تولید گاز کشور نسبت به پارسال ۱۳ تا ۱۵ میلیون مترمکعب افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر هم روزانه بیش از ۱۹۰ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ های سراسر کشور تحویل داده می‌ شود و هیچ‌ نوع قطعی برق در سراسر کشور گزارش نشده است.

در ارتباط با شدت انرژی، چندین عامل مهم در کشورهای مختلف موثر است: وسعت جغرافیایی و عوامل آب و هوایی، استفاده درست و همه ‌جانبه از شبکه‌ های اطلاعاتی و مخابراتی و اینترنت، میزان درآمد، قیمت انرژی، نسبت سرمایه – نیروی کار، گسترش شهرنشینی و به‌ خصوص وضعیت اقتصاد و تجارت، کشاورزی و شبکه‌ های حمل‌ و نقل از جمله این عوامل هستند که در هر کشور تاثیری مستقیم بر «شدت انرژی» می گذارند. حالا اگر این چند عامل ذکر شده را متناسب با آنچه در داخل کشور وجود دارد، محاسبه کنیم، متوجه خواهیم شد که چرا بر اساس استانداردهای جهانی، میانگین مصرف انرژی در ایران ۲.۵ برابر مصرف جهانی است.

بر اساس جدیدترین آمارهای جهانی،  ایران  در میان ۱۰ کشوری قرار دارد که بیشترین میزان مصرف انرژی را دارند. این مساله سال‌ ها است که تبدیل به‌ یک موضوع مهم و نگران‌کننده، شده است و باید عوامل و ریشه‌ های اصلی، شناسایی و راهکارهایی برای آن پیدا شود.


بیشتر بخوانید: حجم ذخایر نفت و گاز ایران چقدر است؟

راهکار کاهش مصرف گاز

برای صرفه جویی در مصرف گاز راهکارهای کوتاه مدت و میان مدتی وجود دارد که  از جمله راهکارهای کوتاه مدت در مدت زمان یک تا پنج ساله به افزایش قیمت گاز در همه بخش ‌ها شامل نیروگاه ‌ها، صنایع فولاد، سیمان و پتروشیمی ‌ها، صنایع خرد و مصارف خانگی بخش پرمصرف، اداری و تجاری با هر روش ممکن از جمله پلکانی، تدریجی، اعمال جرایم و حتی آزاد سازی کامل قیمت‌ ها، افزایش قیمت گاز در روزهای خیلی سرد و قیمت برق در روزهای خیلی گرم با هدف ترغیب مشترکان به کاهش مصرف انرژی در بازه زمانی اعلام شده می توان اشاره کرد.

راهکارهای بلند مدت نیز شامل بومی‌ سازی و ساخت داخل تجهیزات روشنایی، سرمایشی و گرمایشی کم مصرف در مقیاس وسیع و جایگزینی با تجهیزات پرمصرف و فرسوده، اجرای کامل مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در ساختمان ‌های جدید الاحداث و بهسازی و نوسازی تمامی ساختمان‌ های اداری و عمومی دولتی با هدف مصرف کمتر انرژی، سرمایه‌ گذاری و بهبود راندمان نیروگاه‌ های کشور با بهره‌ گیری از تجهیزات و تکنولوژی ‌های روز و تبدیل نیروگاه ‌های حرارتی به سیکل ترکیبی و همچنین نوسازی و بهسازی شبکه انتقال برق،  توسعه و نصب فراگیر کنتورهای هوشمند و قرائت از راه دور با قابلیت قطع و وصل گاز و برق به منظور مدیریت پرمصرف ‌ها و غیره است.

پیشنهاد مطالعه : اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصات شرکت ملی نفت ایران » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال نظر

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

پر بازدید

مطالب پیشنهادی

logo2

اطلاع از جدیدترین آگهی‌های مناقصات و مزایدات

شما می‌توانید برای دسترسی به جدیدترین آگهی‌های مناقصات، مزایدات و استعلام‌های منتشر شده در کشور، از طریق لینک زیر در سایت هزاره ثبت نام کرده و روزانه آگهی‌های مربوط به حوزه فعالیت خود را دریافت نمایید .‌‌‌