آنچه در این مطلب می خوانید:
شرکت با مسئولیت محدود یکی از روشهای ثبت شرکتها به شمار میرود. اغلب شرکتها بهصورت سهامی یا بهصورت با مسئولیت محدود طبقهبندی میشوند. همانطور که از نام آنها برمیآید وجه افتراق این دو حالت در حالت وجود سرمایه در شرکت است که در شرکت سهامی بهصورت سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به حالت سرمایه غیرسهامی است. در این مقاله علاوه بر بررسی شرکت با مسئولیت محدود به بررسی شباهتها و تفاوتهای شرکت با مسئولیت محدود و شرکت با سهامی خاص پرداخته میشود برای مطالعه ادامه مطالب با سایت مناقصه و مزایده هزاره همراه شوید.
شرکت با مسئولیت محدود چیست؟
شرکتهای تجاری را میتوان به ۷ نوع ذیل تقسیمبندی کرد که شامل موارد ذیل است:
- شرکت سهیمی
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تضامنی
- شرکت مختلط غیرسهامی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت نسبی
- شرکتتعاونی تولید و مصرف
در این میان شرکت با مسئولیت محدود از رایجترین شرکتهای تجاری به شمار میرود. مطابق با تعریف ماده ۹۴ قانون تجارت شرکت با مسئولیت محدود شرکتی معرفی میگردد که میان دو یا چند شریک تجاری بدون اینکه سرمایه آنها به سهام تقسیم شود قرار گرفته و برای سرمایه این شرکت حداقل مبلغی در نظر گرفته نمیشود. شرکت با مسئولیت محدود محدودیتی در فعالیتهای خود نداشته و میتواند در کلیه فعالیتهای بازرگانی، صنعتی، مهندسی، فناوری اطلاعات و … فعالیت کند. در واقع شرکت با مسئولیت محدود برای کلیه فعالیتهایی که نیاز به شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی و یا خصوصی را ندارد مناسب است.
بیشتر بخوانید: مناقصه محدود چیست؟ |
یکی از ویژگیهای این شرکت آن است که در نام آن الزاماً عبارت شرکت با مسئولیت محدود درج میگردد، همچنین در نام نمیبایست اسم هیچکدام از شرکای تجاری قید شود. یکی از تفاوتها میان شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی در آن است که شرکتهای سهامی نیاز به سرمایه زیاد داشته و ناگزیر به داشتن شرکای زیاد تجاری هستند؛ اما شرکت با مسئولیت محدود به دلیل عدم تخصیص سرمایه به سهام شرکای تجاری بهمراتب کمتری خواهد داشت.
شباهتها و تفاوتهای شرکت سهامی با شرکت با مسئولیت محدود
از جمله شباهتها و تفاوتهای شرکت سهامی و شرکت با مسئولیت محدود میتوان به موارد ذیل اشاره کرد که عبارتند از:
- تعداد شرکا در شرکت با مسئولیت محدود حداقل ۲ نفر و در شرکتهای سهامی حداقل ۳ نفر است.
- در شرکت با مسئولیت محدود سهامی وجود ندارد؛ اما در شرکت سهامی ۳۵درصد سرمایه میبایست در یکی از بانکها و ۶۵ درصد مابقی مورد تعهد سهامداران شرکت باشد.
- مدتزمان مدیریت در شرکت با مسئولیت محدود نامحدود اما مدتزمان مدیریت در شرکت سهامی حداکثر دو سال خواهد بود.
- در شرکت با مسئولیت محدود درصورتیکه تعداد شرکا از ۱۲ نفر بالاتر باشد جهت انجام مجمععمومی به هیأت نظارت نیاز خواهد داشت؛ اما در شرکت سهامی بهمنظور برگزاری مجمععمومی به یک رئیس، دو ناظر و یک منشی نیاز است. منشی موردنظر در مجمع از میان سهامداران شرکت تعیین خواهد شد.
- تقسیمکردن سود و عائدی شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه شرکا و در شرکت سهامی عام به نسبت سهام افراد در شرکت انجام خواهد پذیرفت.
- حق رأی در مجمع در شرکت با مسئولیت محدود بسته به میزان سرمایه و در شرکت سهامی بسته به تعداد سهام سهامداران خواهد بود.
- در نام شرکت عبارت شرکت با مسئولیت محدود میبایست قید گردد؛ اما در شرکتهای سهامی این الزام وجود ندارد. نام شرکت با مسئولیت محدود نمیبایست متضمن نام هیچکدام از شرکا باشد.
آیا شرکت با مسئولیت محدود میتواند در مناقصات شرکت کند؟
شرکت با مسئولیت محدود از رایجترین شرکتهای بازرگانی در کشورمان به شمار میروند. شرکت با مسئولیت محدود میتواند در مناقصات و مزایدات شرکت نماید مگر آنکه در آگهی مناقصات یا مزایدات قید خاصی مطرح شده باشد.
مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود مدارک ذیل موردنیاز است:
- دو برگ تقاضانامه ایجاد شرکت با مسئولیت محدود با امضا تمامی شرکای تجاری
- دو جلد اساسنامه شرکت همراه با امضا تمامی شرکا
- دو نسخه صورتجلسه مجمععمومی مؤسسین و هیأت مدیره
- کپی شناسنامه و کارت ملی و نمونه امضا اعضا هیأت مدیره
- ارائه گواهی عدم سو پیشینه شرکا در شرکت با مسئولیت محدود
- اسامی تمامی شرکا، همراه با آدرس محل سکونت و آدرس کامل و پستی شرکت
حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس شرکت با مسئولیت محدود
حداقل سرمایه جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود، مطابق رویه و دریافت مبلغی بابت حق الثبت برابر می میلیون ریال خواهد بود. همچنین مدیر یا مدیران شرکت با مسئولیت محدود از میان شریکان و یا از خارج از شرکت انتخاب شده و میتواند به مدت مشخص یا نامشخصی مدیریت نماید.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های سامانه تدارکات الکترونیکی دولت » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.