رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تاکید بر این که قیمت پایه خودروها نیاز به اصلاح دارد، اعلام کرد: اگر امسال خودروسازها می خواستند با وضعیت سال گذشته فعالیت کنند باید فعالیت خود را متوقف می کردند؛ زیرا به کارخانه پول سوزی تبدیل شده بودند. هر صنعتی اینطور باشد از بین می رود. باید یک دوره کوتاهی تحمل کنیم و اجازه دهیم خودروساز محصول خود را با قیمت مناسب بفروشد. در ادامه این خبر با سایت مناقصه و مزایده هزاره همراه شوید.
دلیل مخالفت شورای رقابت با عرضه خودرو در بورس
مجید عشقی در ارتباط با دلیل مخالفت شورای رقابت با عرضه خودرو در بورس خاطر نشان کرد: بحث شورای رقابت بحث مخالفت نبود. شورای رقابت بر اساس وظایفی که بر عهده دارد بحث انحصار را تشخیص داده و دستورالعملی برای این موضوع نوشته بود. در دستورالعمل هم ذکر نشده بود که خودرو از بورس کالا خارج شود، زیرا این شورا بر اساس قانون اجازه تعیین تکلیف ندارد.
وی در ادامه گفت: بر اساس سابقه ای که درمورد عرضه سایر کالاها در بورس کالا وجود داشت و شورای رقابت هم به آن وارد شده بود، منافاتی بین دستورالعمل شورای رقابت و عرضه در بورس نمی بینیم. اتفاقا بورس یک بازار کاملا رقابتی است و شورای رقابت برای اینکه بتواند انحصار را مدیریت کند، دستورالعملی ارائه کرده که اتفاقا در عرضه در بورس عملیاتی تر است. زیرا زمانی که کالا در بورس عرضه می شود همه موضوعات شفاف است. بنابراین عرضه خودرو در بورس منافاتی با دستورالعمل شورای رقابت ندارد. شورای عالی هم در آخرین جلسه خود به این نتیجه رسید که این فرایند ادامه پیدا کند و عرضه ها طبق درخواست خودروسازها ادامه خواهد داشت. درواقع خود عرضهکننده است که تصمیم می گیرد عرضه کند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ارتباط با این که اگر خودروسازها برنامه عرضه بدهند اما به آن عمل نکنند، سازمان با آنها برخورد خواهد کرد یا خیر؟ پاسخ داد: اگر کالایی پذیرش شود اما عرضه کننده به تعهد خود عمل نکند سازمان برخورد خواهد کرد.
عشقی در ارتباط با تصمیمگیری درباره اینکه مابه تفاوت قیمت عرضه خودرو در بورس با بازار آزاد نصیب دولت شود یا خیر؟ نیز توضیحاتی را ارائه کرد: در ابتدا باید قیمت پایه اصلاح شود. زیرا قیمت های کارخانه برای دو سال قبل است و با تورمی که روی مواد اولیه رخ داده است هماهنگی ندارد. یک خودرویی در کشور ۲۰۰ میلیون تومان یا ۴۰۰۰ دلار قیمت دارد در حالی که در دنیا هیچ خودرویی با این قیمت وجود ندارد. اگر قیمت پایه اصلاح شود منطقی تر می شود اما اگر قیمت پایه را تقریبا صفر در نظر بگیریم و بگوییم هرچه رقابت شد به دولت می رسد، صنعت را زمین می زند. درمورد اینکه مابه تفاوت قیمت عرضه خودرو در بورس با بازار آزاد نصیب دولت شود یا خیر هنوز تصمیم نهایی در مجلس گرفته نشده است. این موضوع در صحن مطرح و اگر به صورت قانون درآمد اجرا می شود.
وی در ادامه اعلام کرد: اگر دولت تشخیص دهد صنعتی سود زیادی دارد می تواند برای آن مالیات یا عوارض در نظر بگیرد. همه این اقدامات باید به افزایش تولید و کیفیت رخ دهد. صنعت خودروسازی در یک دوره ای شکوفایی داشت که اگر ادامه پیدا می کرد اکنون در این وضعیت نبودیم. تقریبا هشت سال قبل توقفی در صنعت خودرو زدیم که بحث تحقیق و توسعه این صنعت تعطیل شد. از آن زمان به بعد خودروی جدیدی تولید نشد. دلیل آن هم قیمت گذاری دستوری است. این وضعیت باید اصلاح شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: اگر امسال خودروسازهای می خواستند با وضعیت سال گذشته فعالیت کنند باید فعالیت خود را متوقف می کردند. زیرا به کارخانه پول سوزی تبدیل شده بودند. هر صنعتی اینطور باشد از بین می رود. باید یک دوره کوتاهی تحمل کنیم و اجازه دهیم خودروساز محصول خود را با قیمت مناسب بفروشد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصات سازمان بورس و اوراق بهادار » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.