آخرین آمارهای رسمی منتشر شده حکایت از افزایش صادرات و واردات در کشور طی سال گذشته دارد. بر این اساس صادرات و واردات کالاهای غیر نفتی در سال گذشته با رشد ۹.۷ و ۱۲.۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ همراه بوده است.
در این بین نه تنها چین بزرگترین مشتری کالای ایرانی به شمار می رود بلکه در ذیل بزرگترین واردکنندگان کالا به ایران نیز قرار گرفته است. در ادامه این خبر با سایت مزایده و مناقصه هزاره همراه باشید.
وضعیت صادرات کالاهای غیر نفتی و واردات کشور
جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی سازمان گمرک کشور نشان می دهد که در ۱۲ ماهه سال گذشته، میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور(به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۱۲۲ میلیون و ۵۶ هزار تن و به ارزش ۵۳ میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال، ۱۴۰۰ با کاهش ۰.۱۵ درصدی در وزن و افزایشی ۹.۷۴ درصدی در ارزش دلاری همراه شده است.
علاوه بر این میزان واردات کشور در سال گذشته با کاهش ۹.۷۶ درصدی در وزن و افزایشی ۱۲.۵۷ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ روبرو شده است و به ارقام ۳۷ میلیون و ۱۸۰ هزار تن و ۵۹ میلیارد و ۶۵۵ میلیون دلار رسیده است.
بر اساس این آمارها بیشترین میزان صادرات کشور در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ به کشورهای چین با رقمی بالغ بر ۱۴میلیارد و ۵۸۴ میلیون دلار و سهم ۲۷.۴۳ درصدی از کل ارزش صادرات عراق با ۱۰ میلیارد و ۲۳۸ میلیون دلار و سهم ۱۹.۲۶ درصدی، ترکیه با هفت میلیارد و ۴۵۹ میلیون دلار و سهم ۱۴.۰۳ درصدی، امارات متحده عربی با پنج میلیارد و ۷۶۷ میلیون دلار و سهم ۱۰.۸۵ درصدی و هند با دو میلیارد و ۱۴۶ میلیون دلار و سهم ۴.۰۴ درصدی از کل ارزش صورت گرفته است.
مقاله پیشنهادی: روند کاهشی قیمت نفت به دنبال چشم انداز افزایش صادرات ایران |
بعد از کشور امارات، چین قرار دارد که با ۱۵ میلیارد و ۷۴۴ میلیون دلار و سهم ۲۶.۳۹ درصدی، سپس ترکیه با شش میلیارد و ۹۹ میلیون دلار و سهم ۱۰.۲۲ درصدی، هند با دو میلیارد و ۸۵۰ دلار و سهم ۴.۷۸ درصدی و آلمان با دو میلیارد و ۱۹ میلیون دلار و سهم ۳.۳۸ درصدی از کل ارزش واردات جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات بوده اند.
در همین زمان امارت متحده عربی رتبه نخست کشورهای طرف معامله واردات را با اختصاص رقمی بالغ بر ۱۸ میلیارد و ۳۹۵ میلیون دلار و سهمی در حدود ۳۰.۸۳ درصد از کل ارزش واردات، دارد.
همچنین در طول ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ مقدار ترانزیت خارجی کشور حدود ۱۲ میلیون و ۹۱۲ هزار تن بوده است که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته با رقم ۱۲ میلیون و ۶۳۳ هزار تن، رشد ۲.۲۱ درصدی را داشته است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ترخیص کالا، امور گمرکی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.