نحوه ارائه پیشنهاد قیمت در مناقصات

نحوه ارائه پیشنهاد قیمت در مناقصات

سازمان برنامه و بودجه در بخشنامه ای یک دستور العمل برای نحوه ارائه پیشنهاد قیمت در مناقصات از سوی پیمانکاران و به تفکیک فهرست های پایه و غیر پایه تهیه کرده است. این دستورالعمل برای ارجاع کار در قالب مناقصه، ترک مناقصه و تعیین پیمانکار مورد نظر باید رعایت شود. در ادامه این مقاله با سامانه مناقصه و مزایده هزاره همراه ما باشید.

ارائه پیشنهاد قیمت در مناقصات

شرکت های پیمانکاری برای شرکت در انواع مناقصه باید اقدام به خرید اسناد مناقصه کنند. این اسناد با استفاده از فراخوان سازمان مناقصه گزار اعلام می شود و با توجه به نوع مناقصه که یک مرحله ای یا دو مرحله ای است؛ شرکت ها باید اسنادی مبنی بر مشخصات شرکت، اسناد ثبتی، گواهی های صلاحیت و غیره را ارائه کنند. در بخش دوم نیز باید پیشنهاد قیمت خود را در قالب بخشنامه ارائه کنند.

پیمانکاران با توجه به سابقه و تجربه ای که دارند اقدام به جمع آوری اطلاعاتی مانند اطلاعات فنی، منطقه ای، هزینه مصالح، نیروی انسانی و غیره کرده و با در نظر گرفتن دیگر هزینه ها مانند بیمه، مالیات و هزینه های بالا سری و سود پیمانکاری قیمت پیشنهادی خود را تهیه می کنند. سپس قیمت برآوردی را در قالب بخشنامه قرار داده و پیشنهاد قیمت خود را ارائه می کنند.

در دستور العمل نحوه ارائه پیشنهاد قیمت سه جدول الف، ب و پ تعریف شده است که تعدادی از ستون ها باید توسط پیمانکار پر شود و پیشنهاد قیمت ارائه شده طی جداول تعریف شده باشد. بر این اساس موارد زیر باید پر شود:

عنوان فصل

در ستون عنوان فصل هر بخش از فهرست که مجموعه ای از ردیف ها با ماهیت مشابه در آن دسته بندی شده است؛ وارد می شود.

برآورد فصل ( اقلام پایه و غیر پایه)

در ستون برآورد فصل مقدار هر ردیق در بها واحد آن ضریب نموده اعم از ردیف های پایه و غیر پایه است. سپس مجموع ریالی ردیف های هر فصل در ستون برآورد فصل مربوطه قید می شود.

برآورد فصل پس از اعمال تمامی ضرایب

در ستون برآورد فصل پس از اعمال ضرایب قید می شود. ضرایب اعدادی است که با هدف جبران هزینه های ویژه بر طبق ضوابط و دستورالعمل های مربوطه به برآورد اعمال می شود.

مبلغ پیشنهادی پیمانکار با احتساب تمامی ضرایب و هزینه های مورد نظر

ستون ضریب پیشنهادی پیمانکار در برآورد فصل پس از اعمال کلیه ضرایب اعمال می شود و در ستون فوق قرار داده می شود.

ضریب پیشنهادی جزء

این ضریب، ضریبی است که از تقسیم مبلغ پیشنهادی پیمانکار برای هر فصل به مبلغ برآورد شده توسط دستگاه اجرای همان فصل به دست می آید.

نکات مهم

– برای محاسبه ضرایب قابل اعمال به مبلغ هر فصل، تمام ضرائب منظور شده در برآورد، به صورت متوالی در هم ضرب شده و حاصل با چهار رقم بعد از ممیز در محاسبات وارد می شود.

– اگر پروژه دارای چند رشته فهرست مختلف باشد؛ باید جدول الف به صورت جدا برای هر رشته تهیه شود.

– مبلغ پیشنهادی پیمانکار باید با مجموع ستون ۴ جدول پ برابر باشد در غیر اینصورت قیمت پیشنهاد شده مخدوش از مناقصه حذف می شود.

دستورالعمل تعیین مناسب ترین پیشنهاد در مناقصات پیمانکاری

دانستن روش ها و اصول تعدیل قیمت به شما کمک می کند تا هزینه های پروژه را بهتر مدیریت کنید و با درک عواملی که بر تغییرات قیمت تاثیر می گذارند، می توانید از به روز بودن داده های هزینه پروژه خود اطمینان حاصل کرده و به برنامه ریزی بهتر و جلوگیری از مشکلات مالی ناخواسته کمک کنید.

پیمانکاران با دانستن اصول تحلیل و آنالیز قیمت می توانند پیشنهادات قیمتی دقیق تری را بر اساس الزامات و مشخصات فنی و عملیاتی پروژه تنظیم کنند و شانس برنده شدن در مناقصات را افزایش دهند. بهتر است هزینه های پروژه را پیش بینی کنید و فرآیند قیمت گذاری و مناقصه را برای افراد علاقه مند (کارفرما، مشاور و پیمانکاران) شفاف تر و قابل درک تر کنید. این دانش آن ها را قادر می سازد تا خواسته ها و نیاز های خود را به صورت مستند و قابل اثبات ارائه دهند و از شرایط عادلانه تری برخوردار شوند.

آخرین بخشنامه تعیین دامنه قیمت

از آنجایی که طبق ماده (۲۰) قانون مناقصه، مراجع مناقصه گزار موظفند نحوه بررسی قیمت و برآورد های مالی را در اسناد مناقصه درج نمایند، این دستورالعمل بر اساس بند «ث» ماده (۳۰) آیین نامه اجرایی قانون مناقصات می باشد. اسناد مناقصه و سامانه اطلاع رسانی (مصوب شماره ۱۰۸۹۷۲/ت۳۲۹۶هـ مورخ ۹/۵/۱۳۸۵ هیأت وزیران) و سامانه فنی و اجرایی کشور (مصوب شماره ۴۲۳۳۹/ت۳۳۴۹۷هـ مورخ ۲۰/۴/۱۳۸۵ هیأت محترم وزیران) به منظور اعمال رویه واحد و چه رقابت عادلانه تری در بازار در تعیین قیمت های متناسب پیشنهادی بند های «الف» و «ز» ماده ۲ قانون مناقصات عمومی) و نظارت و بازنگری در قیمت های پیمانکاری است که این پیشنهادات در هفت صفحه و دو ضمیمه به عنوان دستورالعمل برای استفاده در مناقصات در زمینه کار های پیمانکاری درج شده است.

اعمال این دستورالعمل الزامی نبوده و مناقصه گران می توانند از روش های مناسب دیگری که متناسب با وضعیت دستگاه و موضوع مناقصه می باشد استفاده کنند، اما در صورتی که روش دیگری برای ارزیابی مالی در اسناد مناقصه قید نشده باشد، راهنما مبنای بررسی قیمت و ارزیابی مالی مناقصه گزار است. این بخشنامه جایگزین بخشنامه شماره ۶۵۶۶۳/۱۰۰ از ۱۴۱/۱۰/۱۳۹۴ می شود.

تعیین محدوده قیمت های متناسب پیشنهادی در مناقصات

۱- کلیات و دامنه کاربرد

 1-1. این دستورالعمل به منظور تعیین محدوده قیمت های پیشنهادی مناسب در رابطه با بند های «الف» و «ز» ماده (۲) و ارائه روش ارزیابی مالی بند «الف» ماده (۲۰) قانون مناقصه ارزیابی مالی پیشنهادات قیمت تهیه شده است.

۱-۲. این دستورالعمل در مناقصات برای ارزیابی مالی قیمت های پیشنهادی در پیمانکاری کار های نظام فنی و اجرایی کشور استفاده می شود (مصوبه شماره ۴۲۳۳۹/ت۳۳۴۹۷ هـ مورخ ۲۰/۴/۱۳۸۵ هیئت محترم وزیران). استفاده از این دستورالعمل در سایر مناقصات (در صورت عدم وجود دستورالعمل در این زمینه) به تشخیص مناقصه گر می باشد.

۲- تعاریف

۲-۱. مناسب ترین پیشنهاد قیمت: پیشنهادی است که در آن سه عامل قیمت، کیفیت و زمان با هم و در حالت بهینه رعایت می شود، به گونه ای که پیشنهاد حداقل نیاز های هر یک از سه جزء را به صورت جداگانه و با هم برآورده کند.

۲-۲. محدوده قیمت متناسب: محدوده ای از قیمت های پیشنهادی مناقصه گزار است که در آن مناقصه گزار با قیمت پیشنهادی، بدون تحمیل هزینه ها و خطرات غیرعادی بر دستگاه مناقصه گزار، توانایی تکمیل مناقصه را با اطمینان از حداقل الزامات کیفیت، زمان و هزینه دارد.

۲-۳. ارزیابی اجرای کار: مبلغی که توسط کارفرما بر اساس دستورالعمل مناسب تهیه و در صورت لزوم در قالب اسناد مناقصه به مناقصه گران تحویل داده می شود. در مواردی که فهرست بهای پایه وجود دارد، ارزیابی بر اساس فهرست درج شده با اعمال ضرایب بالاتر و منطقه ای (مطابق بخشنامه شماره ۶۹۴۱۶/۹۴ مورخ ۱۳۹۴/۴/۳۰) صورت می گیرد.

برآورد به موقع: میزان به روز کار بر اساس عوامل موثری مانند تغییرات قیمت از زمان مبنا برآورد کار تا زمان پیشنهاد پیمانکار (در قرارداد های مشمول تعدیل) یا مدت زمان ساخت (در قرارداد های بدون تعدیل) است.

۲-۵. تعداد مناقصه گران: برابر با تعداد مناقصه گرانی است که پیشنهادات آن ها پس از ارزیابی رسمی (کنترل کامل بودن اسناد و امضا ها) به تایید کمیته مناقصه رسیده است.

۲-۶. اهمیت مناقصه: تابع کارکرد ارزیابی عملکرد کار، حساسیت و پیچیدگی پروژه

پیشنهاد قیمت پیمانکاران

دستورالعمل نحوه قیمت دادن در مزایده به تفکیک فصل فهرست بها به منظور نظارت دقیق و سریعتر بر قیمت پیشنهادی پیمانکار، قیمت کار های جدید و هزینه های انجام شده و در گروه اول از نوع ( اجباری) در ۶ صفحه دستورالعمل و ۸ صفحه پیوست (به منظور شفاف سازی رویه) جهت انعقاد قراردادی که تاریخ آن آخرین روز تحویل پیشنهاد قیمت بعد از ۱۳۹۲/۰۹/۱۵ می باشد که برای اجرا اعلام گردیده است.

با توجه به متن بخشنامه شماره ۱۰۰/۷۶۵۷۴ مورخ ۱۹ آبان ۱۳۸۷ سازمان های برنامه و بودجه کشور نحوه نمایش ضرایب اجزای هر فصل و محاسبه ضرایب قرارداد با توجه به ضرایب فصول پیش بینی شده توسط پیمانکار انجام می شود. با این دستورالعمل این بخشنامه در زمان برگزاری مناقصه جزء اسناد مناقصه و در زمان امضای قرارداد به عنوان اسناد قرارداد ضمیمه قرارداد خواهد بود.

تعیین هزینه های عمومی پروژه با توجه به پنج قسمت زیر:

• هزینه های ثابت که توسط پیمانکار قابل تغییر نیست. این موضوع شامل بیمه قرارداد ۷.۸ درصد برای قرارداد های ساختمانی و هزینه ضمانتنامه ۱ درصد مبلغ قرارداد می باشد.

• هزینه هایی که توسط هیات مدیره شرکت پیمانکار تعیین و بر اساس خط مشی سازمان تعیین می شود. این شامل سود پروژه و مالیات بر سود است که طبق قاعده ۲۵ درصد سود مشمول درج می شود. این رقم در قراردادهای ساخت و ساز ۸ درصد محدود شده است.

• هزینه های سربار که فقط به یک پروژه اختصاص داده نمی شود. این هزینه ‌ها شامل هزینه ‌های سربار دفتر مرکزی می‌ شود که واحد مالی باید براساس پروژه‌ های اجرا شده قبلی، به طور مرتب به واحد ذی‌صلاح شرکت‌کننده در مناقصه گزارش دهد. این هزینه ها به تعداد پروژه های در حال اجرا در شرکت بستگی دارد، اما حد بالایی ۱ درصد خواهد داشت.

• هزینه های سربار که مختص پروژه در نظر گرفته می شود و شامل هزینه های منابع انسانی و تیم پروژه و سایر هزینه های کارگاهی در حال انجام است. این ضریب در محاسبه هزینه های عمومی با سقف بالای ۸ درصد در نظر گرفته می شود، اما بستگی به این دارد که چه تعداد نیروی سازمانی به کار گرفته شده و چه تعداد از خارج از سازمان استخدام شده اند و آیا امکان تعیین تکلیف برای افراد وجود دارد یا خیر.

• هزینه های عملیات مالی یا هزینه های سرمایه گذاری که شامل سود در گردش و پیش پرداخت است. این هزینه ها در سقف ۱.۵ درصد از مبلغ قرارداد است که می تواند یک حفاظ اطمینان برای ساختار پروژه با دستور مدیریت باشد.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ستاد ایران » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

سوالات متداول

هزینه های شرکت در مناقصه به چه عواملی بستگی دارد؟

هزینه‌های شرکت در یک مناقصه به عوامل متعددی بستگی دارد که هر یک می‌توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر میزان هزینه‌های نهایی موثر باشند. از جمله مهم‌ترین این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع مناقصه، حجم پروژه، دسته‌بندی پروژه، مدت‌زمان اجرای پروژه، شرایط عمومی و خصوصی مناقصه، هزینه‌های نیروی انسانی، هزینه‌های تهیه اسناد و مدارک، هزینه‌های فرصت و … .

روش ارائه پیشنهاد قیمت در پروژه های عمرانی مناقصات به چه صورت است؟

ارائه پیشنهاد قیمت در پروژه‌های عمرانی مناقصه‌ای فرآیندی دقیق و حساس است که مستلزم رعایت اصولی دستورالعمل‌های مندرج در اسناد مناقصه می باشد. به طور کلی، پیمانکاران پس از مطالعه دقیق اسناد مناقصه و برآورد هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم پروژه، پیشنهاد قیمت خود را در قالب فرم‌هایی مشخص تهیه می‌کنند. این پیشنهاد شامل برآورد هزینه‌های مواد اولیه، نیروی کار، تجهیزات، حمل و نقل، سود پیمانکار و سایر هزینه‌های جانبی می باشد. علاوه بر این، پیمانکاران موظفند تضمین‌های لازم را برای تأمین حسن انجام کار ارائه دهند.

۵/۵ - (۴ امتیاز)

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

Leave a comment

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

پر بازدید

مطالب پیشنهادی

logo2

اطلاع از جدیدترین آگهی‌های مناقصات و مزایدات

شما می‌توانید برای دسترسی به جدیدترین آگهی‌های مناقصات، مزایدات و استعلام‌های منتشر شده در کشور، از طریق لینک زیر در سایت هزاره ثبت نام کرده و روزانه آگهی‌های مربوط به حوزه فعالیت خود را دریافت نمایید .‌‌‌