آنچه در این مطلب می خوانید:
سوله صنعتی یک سازه فلزی با سقف شیب دار است که با توجه به کاربردها و محاسبات فنی خاصی طراحی و ساخته می شود. این سازه ها معمولا برای ساخت ساختمان های صنعتی و کشاورزی با دهانه های بزرگ کاربرد دارند.
بر اساس کاربردهای صنعتی که سوله صنعتی دارد؛ به لحاظ طراحی با دیگر سازه ها متفاوت است و شامل انواع قوسی هلالی، تمام قوسی، چند ضلعی، تک دهانه، دو یا چند دهانه با ستون مشترک می شود. این روزها سوله های صنعتی به صورت گسترده ای جای خود را در صنعت باز کرده اند به حدی که راه اندازی یک کارخانه یا کارگاه بدون سوله غیر ممکن است. سوله ها بر اساس نوع کاربردی که دارند دارای انواع متفاوتی هستند و در ساختمان های صنعتی و کشاورزی مانند کارخانه ها، انبارها، آشیانه های هواپیما، سالن های ورزشی، مرغداری، دامداری و موارد دیگر می توان از آنها استفاده کرد. در ادامه این مقاله با سایت مناقصه و مزایده هزاره همراه شوید.
انواع سوله
انواع سوله شامل موارد زیر می شود که ساختار و کاربرد آنها در سه دسته تیر ورقی، خرپایی و UBM بررسی می شود.
سوله های تیر ورقی ( سنگین یا سنتی)
سوله تیر ورقی از قدیمی ترین انواع سوله است که به دلیل طول و وزن زیاد تیر و ستون های اصلی استفاده از پروفیل در آنها امکان پذیر نیست. در فرایند ساخت انواع سوله های تیر ورقی عمدتا قاب ها و ستون ها پس از جوشکاری به محل احداث آن منتقل و با کمک پیچ و مهره یا جوشکاری به یکدیگر متصل می شوند و سازه اصلی را می سازند.
سوله های خرپایی یا سبک HSS
می توان سازه سوله را به جای استفاده از تیر و ستون های عریض و یکپارچه از اتصال خرپایی پروفیل های استاندارد ساخت که به این صورت استحکام مناسبی نیز دارد. این نوع سوله ها امکان ساخت سوله هایی با شکل و معماری خاص را امکان پذیر می کند.
سوله های یو بی ام (UBM)
برای ساخت این نوع از سوله ورق های گالوانیزه را شکل می دهند و به یکدیگر می دوزند. سوله یو بی ام در مقایسه با انواع خرپایی و تیر ورق عایق های بهتری برای حرارت است اما به دلیل استفاده از پلی اورتان در پوشش سقف آنها نمی توان از آن برای فعالیت هایی مانند فعالیت های گلخانه ای، بهداشتی، خوراکی، پرورش دام و غیره استفاده کرد. در واقع عایق های پلی اورتان جاذب آلودگی بوده و قابلیت ضد عفونی شدن ندارند.
مقاله پیشنهادی: با ساخت سوله و کاربرد آن بیشتر آشنا شوید |
مزایای ساخت سوله صنعتی
از جمله مزایای ساخت سوله صنعتی که توسط صاحبان صنایع انتخاب می شود؛ موارد زیر را می توان نام برد:
– هزینه ارزان ساخت سوله صنعتی
– انعطاف پذیری در استفاده از این سوله ها
– ظاهر زیبا
– درآمد زایی پایدار سوله
– امکان خرید سوله دسته دوم و صرفه جویی در هزینه ساخت
– دوام و پایداری مناسب سوله در طولانی مدت
– اجزای تشکیل دهنده سوله
این نوع از سازه ها دارای قطعات مختلفی به شرح زیر هستند:
- ستون های اصلی با جان تیر ورقی
- ستون های اصلی شیب دار سقفی
- بادبندهای سقفی
- بادبندهای دیواری
- رفترها
- اتصالات پیچ و مهره
کاربردهای سوله صنعتی
سوله های صنعتی دارای کاربردهای متعددی هستند اما موارد زیر را می توان از جمله مهم ترین آنها برشمرد:
– ساخت کارگاه
– ساخت مراکز پرورش دام و طیور
– سوله های تجاری
– سوله صنعتی سبک
مزایده سوله صنعتی
در ارتباط با سوله های صنعتی، مزایداتی انجام می گیرد که در حوزه هایی مانند مزایده چند مورد کاربری تجاری- سوله – انبار – کاربری اداری – زمین، مزایده فروش شش دانگ عرصه و اعیان پلاک به صورت سوله فلزی صنعتی با کاربری خدمات تخصصی ماشین، مزایده فروش ملک با کاربری کارخانه و غیره است. این مزایدات با اعلام و فراخوان عمومی مجموعه برگزار کننده مزایده شروع می شود و شرکت کنندگان اقدام به ارسال اسناد مورد نیاز برای ورود به رقابت می کنند. سپس فرد یا مجموعه ای برنده مزایده خواهد شد که بیشترین قیمت پیشنهادی را برای خرید سوله ارائه کند.
پیشنهاد مطالعه : اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های پروژه های عمرانی رتبه بالا » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.