آنچه در این مطلب می خوانید:
با افزایش تعداد انسان ها بر روی کره ی خاکی، مصرف در همه زمینه ها افزایش یافته است. همانطور که می دانید کاهش قیمت و دریافت سود بیشتر اصل هر کسب و کاری می باشد. ازاین رو، در تولیدات مختلف، از پلاستیک استفاده می شود. شکل پذیری راحت و قیمت ارزان آن، دلایل اصلی مصرف آن در اکثر موارد است. افزایش مصرف پلاستیک باعث از بین رفتن محیط زیست می شود. اما چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟ چطور می شود این تهدید بزرگ را به فرصت تبدیل نمود؟ برای دریافت پاسخ خود درمورد بازیافت پلاستیک تا انتها این مقاله از سایت مناقصه و مزایده هزاره همراه ما بمانید.
بازیافت چیست؟
در حالت کلی، به انجام فرآیندی که محصولی را برای استفاده مجدد آماده می کند، بازیافت می گویند. بازیافت، از تولید دوباره، صرف هزینه گزاف و استفاده از منابع، افزاش آلاینده های محیط و از بین رفتن طبیعت زیبای ما جلوگیری می کند.
کارخانه های بازیافت پلاستیک
پس از گذشت سال های طولانی، در ایران نیز شاهد رشد بازیافت پلاستیک هستیم. در کشور ما کارخانه های بزرگی برای بازیافت پلاستیک ساخته شده اند. این کارخانه ها، مراحل بازیافت را به دقت پیش میبرند و محصول نهایی را بصورت گرانول در بازار عرضه می کنند. برنامه ریزی، فرهنگ سازی، جداسازی و تبدیل مواد همگی در کارخانجات بازیافت پلاستیک صورت میگیرند.
در این کارخانه ها، می توان از نیروی انسانی یا ماشین آلات صنعتی بهره برد. البته به علت تحریم ها، هزینه زیاد و نبود دانش کافی کشور ما از دستگاه های پیشرفته بی بهره مانده است. ازاین رو، کارخانههای بازیافت پلاستیک ایران، بیشتر تمرکز خود را روی استفاده از نیروی انسانی گذاشته اند.
روش های بازیافت پلاستیک
پلاستیک ها انواع مختلفی دارند. این موارد عبارتاند از:
- Pp
- Pa
- Per
- PVC
- LDPE
- HDPE
مقاله پیشنهادی: اهمیت بازیافت ضایعات و مزایدات آن |
سه روش مکانیکی، شیمیایی و انرژی برای بازیافت پلاستیک وجود دارد. در روش مکانیکی، ضایعات پلاستیک های جمع آوری شده خالص می شوند. یعنی هرچه غیر پلاستیک است از میان آنها جمع آوری می شود. سپس، ذوب شده و پلاستیک نو و جدیدی قالی گیری خواهد شد.
همانطور که می دانید، کاتالیزور ها همواره، سرعت و سهل شدن واکنش را افزایش میدهند. در روش شیمیایی، ضایعات پلاستیک ها را با استفاده از کاتالیزور های مخصوص تجزیه می کنند. در ادامه، آنها را با قالب های جدید شکل می دهند.
اما آیا فکر کرده اید که می توان با پلاستیک انرژی تولید کرد؟ در روش انرژی، پلاستیک را تحت حرارت قرار می دهند. پلاستیک نیز همانند یک سوخت، انرژی انجام کار برای کارخانههای مختلف را تأمین می کند. البته این روش افزایش آلاینده هارا نیز در پی دارد.
بازیافت پلاستیک در کشور های مختلف
در کشور های پیشرفته دنیا، روش های به مراتب بهتری برای بازیافت پلاستیک وجود دارد. ما در این قسمت تعدادی از آنها را برایتان شرح می دهیم.
- شرکت های مرتبط، با ارائه غذا و پول، پلاستیک دریافت می کنند.
- فرهنگ سازی برای جدا کردن زباله ها از داخل منزل
- استفاده از سطل اشغال های مخصوص در خیابان و منازل
- تولید انرژی از طریق پلاستیک
- افزایش مراکز دریافت پلاستیک های مصرف شده
- ساخت آثار هنری با ضایعات پلاستیک
- فرهنگ سازی برای کاهش تولید پلاستیک و مصرف آن
- تشویق مردم برای استفاده از پلاستیک های زیست تخریب پذیر
حاصل بازیافت پلاستیک
همانطور که پیش تر بیان شد، حاصل بازیافت به چند صورت است. اکثر پلاستیک های بازیافتی، پس از انجام مراحل، ذوب شده و دوباره قالب گیری می شوند. دیگر پلاستیک ها، تبدیل به انرژی شده و در مصارف مختلف از آنها بهره می برند.
از جذاب ترین اشکال بازیافت پلاستیک، خلق آثار هنری است. در کشور های مختلف دنیا، سالانه مسابقاتی برگزار می شوند تا مردم را تشویق به بازیافت پلاستیک کنند. بازیافت پلاستیک، درآمد بسیار بالایی را به همراه دارد. در تمام نقاط دنیا، از پلاستیک به عنوان طلای کثیف یاد می شود. بازیافت این محصول، به نفع همه است. از کسی کارخانه تأسیس کند تا فردی که در طبیعت تمیز و پاک قدم میزند، سود خواهند برد.
مراحل بازیافت پلاستیک
مراحل بازیافت پلاستیک در حالت کلی یکسان است. اما برخی کشور های پیشرفته خلاقیت هایی به کار برده اند.
- جمع آوری و جدا سازی پلاستیک ها از سطح شهر.
- ارسال به کارخانه
- قراردادن بر روی خط تولید بازیافت پلاستیک
- بررسی مجدد و جدا کردن ناخالصی
- جدا کردن بر اساس نوع پلاستیک سازنده
- شستشو در مرحله اول
- تکه تکه کردن پلاستیک ها
- شستشو ثانویه با آب گرم
- خشک کردن
- تولید گرانول یا ذوب کردن و قالب گیری
انباشته شدن پلاستیک در طبیعت بدون شک زیبایی ان را نابود می کند. از طرفی، سال ها تجزیه نخواهند شد. همین امر موجب نابودی دنیای ما می شود. اگر شما نیز علاقه به حفظ محیط پیرامون خود دارید از منزل خود جداسازی پلاستیک را آغاز کنید. البته بهتر آن است که مصرف پلاستیک را در خرید های خود کاهش دهید. نجات این زمین خاکی، نجات بشر از نابودی است. در نهایت، اگر راهی برای کاهش مصرف پلاستیک می دانید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مزایدات پلاستیک » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.