در صنعت شیلات، مجوزها از جانب ماهیتی به آبزیپروری و بازار و صید و صیادی تقسیم میشود. سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) که به درگاه ملی صدور مجوزها لینک است، برای مقابله با فساد و دخالت افراد در صدور مجوزها، فضای مناسبی برای رونق کسب و کار ایجاد کرده است و سازمان شیلات هم برای نقشآفرینی فعال در این حوزه، صدور مجوزهای صید و صیادی و آبزیپروری و بازار را از طریق این سامانه انجام میدهد. در ادامه این خبر با سایت مزایده و مناقصه هزاره همراه باشید.
سازمان شیلات در بحث آبزیپروری و بازار ۷۰ زیرخدمت ذیل ۷ خدمت را با توجه به تفویضی که به سازمان منابع طبیعی داشته و نظارت و آییننامه و تدوین دستورالعملها با سازمان شیلات، در سازمان سماک صادر میکند
در حوزه صید و صیادی نیز ۹ خدمت و زیرخدمت وجود دارد که صدور مجوزها به دو قسمت ثبتمحور و تاییدمحور است، در ثبتمحور پس از ثبت اطلاعات، مجوز ظرف دو تا سه روز صادر میشود، مثل (مجوزهای سفرهای صیادی) و در تاییدمحور با توجه به ارزیابی ذخایر و میزان مجاز قابل برداشت و قابلیت افزایش تلاش صیادی و یا مدیریت تلاش صیادی برای برداشت از ذخایر برداشت نشده یا کمتر برداشت شده، با توجه به نظر موسسه تحقیقات که مبنای شناخت و ارزیابی ذخایر و معرفی میزان مجاز قابل برداشت است، مجوز صادر میشود.
رییس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه صید به مباحث ذخایر و طبیعت مرتبط است، افزود: در صدور مجوزها، دستورالعملهایی برای مراقبتزدایی دیده شده و صیانت از ذخایر که برای نسل آینده بسیار مهم است، را در شیوه صدور مجوزها لحاظ کردیم که از نگاه تاییدمحور با نگاه صیانت از دریا با هدف ماهیگیری مسوولانه که در قانون حفاظت از منابع آبزیان آمده است، شیلات موظف است که این موضوع را رعایت کند.
صیانت از ذخایر آبزی کشور
وی بر صیانت از ذخایر آبزی کشور تاکید کرد و گفت: اگر بیش از حد مجاز، صید و صیادی در ذخایر آبزی انجام شود، در مقطع کوتاه تنها افزایش برداشت است، اما در بلندمدت عملا اشتغال موجود و ظرفیت موجود به خطر میافتد و تولید کاهش مییابد که موضوع مهمی است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رییس سازمان شیلات با تاکید بر این که بعد از این هیچ مجوزی به صورت دستی صادر نمیشود، خاطرنشان کرد: در فعالیتهای مختلف در صنعت شیلات نباید تخلف فردی انجام داد و در حوزههایی که نیاز به بررسی دارد، با توجه به کمیتههای تخصصی کمیته مدیریت صید، کمیسیون عالی بهرهبرداری از ذخایر و آمار علمی که همه اینها با حضور محققان موسسه تحقیقات و بخش اجرا انجام میشود.
به گفته وی، دغدغه اصلی صیانت از انفال و ذخیره و پایداری برداشت ذخایر آبزی است، این اتفاق از طریق برداشت پایدار با حفظ ذخایر ارزشمند دریا انجام میشود.
سازمان شیلات ایران، در راستای اجرای تکلیف قانونی سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و به منظور یکپارچگی و انسجام نظام ثبت درخواست و صدور کلیه مجوزهای دستگاههای اجرایی کشور و لزوم الکترونیکی شدن آنها، صدور مجوز پروانه صید و گواهی پیشنیاز فنی شناور از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور، از جمله مجوزهایی است که در دستور کار سازمان شیلات ایران به عنوان مرجع صدور مجوزهای شیلاتی، قرار گرفته است.
در همین راستا و با تعاملات بسیار خوب سازمان شیلات ایران و دبیرخانه هیات مقرراتزدایی و رویکرد حمایتی سازمان شیلات ایران از قشر صیادان زحمتکش و توجه به نیازهای معیشتی آنان و نیز برنامة سازمان شیلات ایران برای ساماندهی شناورهای فاقد هویت از یک طرف و تمهیدات مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود فضای کسب و کار از طرف دیگر، هم افزایی در جهت اقدام صدور الکترونیکی این مجوز انجام پذیرفت.
گفتنی است متعاقب آخرین نشست کمیته بررسی هیات مقرراتزدایی با موضوع بررسی کاربرگهای شیلات و جلسات کارشناسی نمایندگان سازمان شیلات ایران و دبیرخانه هیات مقرراتزدایی، کاربرگهای اصلاحی فرآیندهای صدور مجوز پروانه صید به همراه معیارها، شرایط و ضوابط صدور این مجوز، جهت بررسی نهائی و تایید هیات مقرراتزدایی به مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود فضای کسب و کار (دبیرخانه هیات مذکور) ارسال شده است که پس از تصویب نهایی در درگاه ملی مجوزهای کشور امکان صدور الکترونیکی پروانه صید از طریق امکان پذیر خواهد بود.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ستاد ایران » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.