پیشنهاد افزایش «سن بازنشستگی» زنان و مردان به ۵۵ و ۵۷ سال

پیشنهاد افزایش «سن بازنشستگی» زنان و مردان به ۵۵ و ۵۷ سال

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، از تدوین سند راهبردی ۴ ساله صندوق بازنشستگی کشوری منطبق بر برنامه‌های توسعه کشوری و پیشنهاد رسیدن سن بازنشستگی به ۵۷ سال تا پایان برنامه هفتم خبر داد.

نعمت‌الله ترکی در نشستی خبری که به مناسبت روز خانواده و تکریم بازنشستگان برگزار شد، به بیان چالش‌های امروز صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت و اظهار کرد: یکی از ناترازی‌های امروز صندوق بازنشستگی کشوری، افزایش سن و سابقه قابل قبول برای احراز بازنشستگی است. حداقل سن بازنشستگی در دنیا ۶۰ سال است. ما کمتر به آن توجه کرده‌ایم و میانگین سن بازنشستگی ما الان حدودا ۴۸ سال است.
وی توضیح داد: سن بازنشستگی نیاز به اصلاحات دارد. یکی از برنامه‌های ما نیز که در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد دادیم اصلاحات سنجه‌ای این امر است. پیشنهاد دادیم تا پایان برنامه هفتم سن بازنشستگی به ۵۵ و ۵۷ سال برسد چراکه نرخ امید به زندگی در کشور ما خوب افزایش یافته اما فاصله سن بازنشستگی ما که ۵۰ سال است تا امید به زندگی که ۷۶ سال است، بسیار زیاد است.در ادامه این خبر از سایت مناقصه و مزایده هزاره همراه باشید.

اصلاح شرایط بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور، چالش صندوق بازنشستگی

ترکی اصلاح شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور را دیگر چالش این صندوق معرفی کرد و افزود: تعدد این آمار خود چالشی برای نظام بیمه‌ای است. باید بازنگری برای مشاغل سخت و زیان آور داشته باشیم که طبق آن برخی با ۲۰ سال سابقه بازنشسته می‌شوند. تغییر روش محاسبه مستمری بازنشستگان نیز از دیگر چالش‌های ما است.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در بخش دیگر سخنان خود از تدوین سند راهبردی ۴ ساله صندوق بازنشستگی کشوری منطبق بر برنامه‌های توسعه کشوری خبر داد و گفت: برای اولین بار این سند راهبردی را منطبق با برنامه‌های توسعه‌ای تدوین کردیم چراکه باید پیش نویس سند راهبردی صندوق بازنشستگی را تدوین کنیم تا بتوانیم همگام با برنامه هفتم پیش رویم. در این سند ماموریت صندوق را شفاف اعلام کردیم. ماموریت صندوق بازنشستگی کشوری مشارکت در تامین حقوق و آتیه مشترکین آن از طریق ارائه خدمات بیمه‌ای بازنشستگی بین نسلی است.

وی درباره چشم انداز صندوق توضیح داد: چشم انداز و ماموریت صندوق بازنشستگی کشوری در سند آمده است که طبق آن چشم انداز ما شفافیت سازمانی، پایداری مالی ترمیم شده و بازدهی اقتصادی بهبودیافته است.

ترکی در پاسخ به سوالی در خصوص مطالبات فرهنگیان بازنشسته، توضیح داد: همسان سازی حقوق‌ها تا نیمه اول سال ۹۹ برای کل مجموعه‌های خدمات کشوری، رسته قضایی، هیات علمی و مقامات انجام شده است. مطالبات مجموعه‌های خدمات کشوری که شامل آموزش و پرورش نیز می‌شود، قضایی، اعضا هیات علمی و مقامات برای شش ماهه سال ۹۹، سال ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ حدود ۹ همت و به حق است.

وی افزود: قبل از ما پیگیری کردند و تا برج نهم سال ۱۴۰۱ در خصوص متناسب سازی حقوق‌ها به جای پول نقد به افراد سهام آلومینیوم جنوب دادند. از برج ۱۰ که من آمدم تا روز بیست و هشتم برج ۱۲ سال ۱۴۰۱ پیگیری کردم و ابلاغ و موافقت نامه با سازمان برنامه بستم اما در سال جاری آن سهام هنوز به فروش نرفته است. توافقی را با سازمان برنامه پیگیری می‌کنیم تا اگر بشود همسان سازی پرداخت حقوق مطالبه گران را از اول ۱۴۰۲ انجام دهند و برای معوقه به نسبت آن دو سال فکر دیگری کنیم. مثلا می‌توان سهام را برداشت و پولش را داد. تلاش می‌کنیم آن ۹ همت نقد شود.

به گزارش ایسنا، ترکی با بیان اینکه صندوق بازنشستگی کشوری حدود ۱۸۵ شرکت و ۵ هلدینگ دارد، توضیح داد: طبق چشم انداز سند راهبردی ۴ ساله صندوق بازنشستگی کشوری باید یک بازنگری در عرصه هلدینگ‌ها و شرکت‌های خود داشته باشیم. برنامه عملیاتی برای این شرکت ها نوشته‌ایم. در این برنامه عملیاتی می‌گوییم که تا پایان این سند راهبردی ۴ ساله حداقل باید تکلیف ۱۲۰ شرکت را روشن کنیم. درواقع به این سمت می‌رویم که کدام یک از هلدینگ‌ها یا شرکت‌هایمان در راستای برنامه توسعه کشور برایمان بهره‌وری دارد.

تعیین تکلیف شرکتهای زیان‌ده مبارزه با فساد؛ در اولویت

وی ادامه داد: برخی شرکت‌هایمان زیان ده هستند که این شرکت‌ها در بخش ساماندهی اولویت ما محسوب می‌شوند. چهارشنبه همین هفته جلسه برای تعیین تکلیف این شرکت‌ها داریم. برخی باید انحلال شوند. برخی شرکت‌ها سوده هستند اما سود آنچنانی که در راستای تامین منابع صندوق باشد را برایمان ندارند با این حال نمی‌شود اینها را حذف کرد. باید این شرکت‌ها در قالب واگذاری پیش ببریم. در این راستا با معاونت تعاون وزارت رفاه تفاهم‌نامه‌ای نوشتیم. در استان هرمزگان و بوشهر واگذاری را به صورت پایلوت شروع می‌کنیم چراکه نگه داشت این شرکت‌ها تاثیری برای صندوق ندارد اما در عین حال حذف شدنی هم نیستند.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری، افزود: فعالیت بعدی ما بحث ادغام برخی شرکت‌ها است. برخی شرکتها موازی کاری زیادی دارند؛ مثلا در حوزه گردشگری همه شرکت‌ها مستقل هستند اما همه یک کار را انجام می‌دهند. تعداد این‌ها خود عارضه است، می‌توان اینها را تجمیع کرد تا یک شرکت واحد شوند و هزینه ما کاهش پیدا کند. در واقع رویکرد اصلی سند برنامه راهبردی که تدوین می‌کنیم این است که صندوق بازنشستگی کشوری از حوزه بنگاه‌داری به سمت سهام داری برود. فساد ستیزی نیز در اولویت نخست ما است.
ترکی درباره فعالیت‌های اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری توضیح داد: حدود دو میلیارد دلار طرح و پروژه برای پتروشیمی‌ها تعیین کرده‌ایم و در صنایع فولاد باید زنجیره کاملی داشته باشیم. قرار شد معدن آهن را به صورت مشارکتی در مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری سرمایه گذاری کنیم تا تامین خوراک و مواد اولیه صنعت فولاد باشد. سرمایه گذاری دیگر ما در بخش گردشگری است. سهام تمام مراکز ایرانگردی و گردشگری ما در سطح کشور که در نزدیک به ۵۶ نقطه فعالیت می‌کنند، برای شستا و صندوق بازنشستگی کشوری است. اگر اینها را پالایش کنیم نقش کلیدی خواهد داشت. خدمات ما در گردشگری در قالب تسهیلات است. به بخش کشاورزی و صنایع غذایی نیز ورود کردیم. در این هفت ماه کار را با نزدیک به ۱۴ همت در استانهای مختلف و در مراکز ایجاد کشت و صنایع غذایی شروع کردیم.

صندوقبازنشستگیکشوری

پرداخت به موقع حقوق‌ها

وی درباره فعالیت‌های این صندوق در حوزه اجتماعی نیز یادآور شد: در حوزه اجتماعی اولین گام ما حفظ عزت و کرامت و منزلت بازنشستگان است. در تامین معیشت حتما باید دغدغه داشته باشیم. سعی کردیم حقوق بازنشستگان این صندوق را در هفت ماه اخیر منظم پرداخت کنیم و تاریخ آن بیست و هشتم هر ماه باشد. کسوراتی را نیز باید همزمان بابت وام‌هایی که با تضامین ما گرفته بودند کم می‌کردیم. سعی کردیم فاصله کسر کسورات بیشتر از یک ماه نباشد و الان می‌توان گفت تقریبا به روز هستیم و حقوق و کسورات به روز پرداخت و کسر می‌شود.

حذف بیمه اکمل بازنشستگان

مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری، با بیان اینکه بحث نظام بهداشت، سلامت و درمان بازنشستگان برایمان مهم است، عنوان کرد: نظام بیمه و بیمه تکمیلی بازنشستگان این صندوق را امسال در قانون بودجه بهبود دادیم. با بیمه آتیه حافظ قراداد منعقد شده است اما در خصوص این بیمه سعی کردیم نارضایتی‌هایی که نسبت به سال ۱۴۰۱ بعضا وجود داشت را کم کنیم تا به مشکل بر نخوریم. تعرفه بیمه آتیه حافظ در سال جاری در ۱۴ آیتم اعم از بستری، ویزیت، کمک به دندانپزشکی، عینک، سمعک و… است. منابع امسال به نسبت سال قبل خوب است. قبلا یک بیمه “اکمل” هم وجود داشت که ما آن را حذف کردیم و تعیین کردیم که یک بیمه تکمیلی با سرانه پرداختی ۲۰۵ هزار تومان داریم و بیمه‌های قبلی حذف شدند.

بدهی بابت بیمه تکمیلی نداریم، برنامه‌ریزی برای اجرای بیمه «تکافل»

ترکی با بیان اینکه دو بخش بیمه تکمیلی آتیه حافظ برای بازنشستگان این صندوق بدون سقف است، افزود: علاوه بر اینکه بیمه سلامت برای بیماری‌های خاص در سال جاری اقدامات خوبی انجام داد و این بیماران تا سقف ۵۰ میلیون تومان می‌توانند از بیمه سلامت استفاده کنند و پرداختی نداشته باشند؛ ما نیز در صندوق به مراکز خود اعلام کردیم و در حال جمع آوری آمار هستیم که اگر عزیزان علاوه بر این مشکلات، مشکلات خاص دیگری دارند مستقیم و بدون سقف درمان شوند. امروز که صحبت می‌کنیم با کل مراکز درمانی حوزه بیمه تکمیلی خود تقریبا تسویه حساب کرده‌ایم و هیچ بدهی نداریم. تا امروز ۷۵۰ هزار نفر از بیمه خدمت گرفته اند.

وی با بیان اینکه تعیین کردیم بیمه آتیه حافظ باید با کل مراکز درمانی و بهداشتی اعم از مراکز خصوصی و تامین اجتماعی قراداد داشته باشد، تاکید کرد: صندوق بازنشستگی کشوری یک بیمه “ملت” دارد. در صدد هستیم به سمتی رویم که در قالب بیمه “تکافل” که بیمه اسلامی است، بیمه ملت را اجرا کنیم. در حال حاضر شرکت‌های بیمه اگر مشکلی پیش آید، خدماتی ارائه می‌دهند، سوال این است که اگر مشکلی پیش نیامد چه؟. به صورت پایلوت در حال کار بر روی این امر هستیم تا از سال ۱۴۰۳ بیمه ملت خود را برای بازنشستگان پوشش دهیم و سهام دار آن نیز تمام بازنشستگان شوند.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری در بخش دیگر سخنان خود به این موضوع هم اشاره کرد که تعداد مواردی که بازنشسته و همسر او فوت شده است و صندوق بازنشستگی به فرزندان این افراد پرداختی دارد، کم نیست.

انعقاد قراردادهایی برای اشتغالزایی فرزندان بازنشستگان

ترکی به اهمیت اشتغال فرزندان صندوق بازنشستگی کشوری نیز اشاره و تصریح کرد: در این راستا دو تفاهم نامه داریم. با سازمان فنی و حرفه ای تفاهم نامه نوشتیم برای افرادی که نیاز به حرفه آموزی دارند. عزیزان از طریق حوزه اجتماعی ما به این مراکز معرفی شده و آموزش می‌بینند و نهایتا ما در قالب حرفه آموخته آنها ملزم به ارائه تسهیلات و تعریف شغل برایشان هستیم. همچنین امروز هم تفاهم نامه‌ای با بنیاد برکت بستیم. این بنیاد ظرفیت‌هایی برای اشتغال سازی دارد. تفاهم نامه کلی ما با اینها این است که اولویت اول اشتغال سازی برای فرزندان بازنشستگان باشد و پس از آن دیگران هم بتوانند از این خدمات استفاده کنند.

معرفی مراکز فروش لوازم خانگی برای تهیه جهیزیه فرزندان بازنشستگان

مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری درباره وام ضروری بازنشستگان کشوری نیز توضیح داد: سال گذشته تسهیلات وام‌های ضروری حدود ۱۵ میلیون تومان بود و امسال حدود ۳۰ میلیون تومان شد. حدودا ماهی به ۳۵ هزار نفر سقف وام را پرداخت می‌کنیم. در راستای تهیه لوازم خانگی برای جهیزیه فرزندان بازنشستگان نیز طرحی داریم تا مراکزی را معرفی کنیم و بازنشستگان در قالب کارت اعتباری با مراجعه به آن مراکز خرید کنند. ۱۳ رشته ورزشی نیز برای بازنشستگان تعریف کردیم که قرار است برایشان جشنواره برگزار شود. بحث مقام آوری نیست و صرفا بحث ما ترویج فرهنگ ورزش همگانی است.

وی با اشاره به اینکه حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر بازنشسته و تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند، اظهار کرد: صندوق بازنشستگی کشوری دو وظیفه عمده بر عهده دارد؛ بخش اول تامین معیشت افراد از طریق تامین حقوق و مستمری است. بخش اعظم این تامین معیشت از سه محل کسور شاغلین، فعالیت‌های اقتصادی صندوق و بودجه عمومی کشور تامین می‌شود.

ترکی گفت: در خصوص کسور شاغلین ناترازی به وجود آمده است. یعنی از محل کسور بیمه‌ای فرد شاغل، پایه‌ای برای تامین منابع مالی کسانی که تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند تامین می‌شود. این افراد در واقع تامین کننده اولیه هستند اما به خاطر ورود و خروج نیروی انسانی در دستگاه‌ها یک ناترازی ایجاد شده است.

مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری، در عین حال خاطر نشان کرد: اگر احساس می‌کنیم چالشی در بخش تامین منابع ایجاد شده است باید بدانیم که این چالش‌ها مربوط به یک دهه نیست و شاید پنج یا شش دهه است. وقتی می‌گوییم تمامی صندوق‌های بازنشستگی فعالیت بین نسلی دارند به این معنی است که ما اجازه نداریم امروز دستورالعمل و بخشنامه‌ای صادر کنیم که امورات فعلی ما بگذرد و در عین حال نسل‌های بعدی هم تحت تاثیر قرار گیرند. چالش‌های امروز ما هم مربوط به دهه‌های گذشته است.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ستاد ایران » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال نظر

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

پر بازدید

مطالب پیشنهادی

logo2

اطلاع از جدیدترین آگهی‌های مناقصات و مزایدات

شما می‌توانید برای دسترسی به جدیدترین آگهی‌های مناقصات، مزایدات و استعلام‌های منتشر شده در کشور، از طریق لینک زیر در سایت هزاره ثبت نام کرده و روزانه آگهی‌های مربوط به حوزه فعالیت خود را دریافت نمایید .‌‌‌