2 روش سریع دریافت کارت ملی + راهنما گام به گام 

2 روش سریع دریافت کارت ملی

هر شهروند و فردی که تابعیت ایرانی دارد، برای اثبات هویت خود نیازمند داشتن شماره ملی و شماره شناسنامه است. با تولد هر نوزاد، والدین وی می‌بایست به اداره ثبت احوال مراجعه کرده و براساس اطلاعات تولد او، شناسنامه ایرانی دریافت کنند؛ به این ترتیب به فرد از لحظه تولد شماره شناسنامه ای منحصر به فرد و اختصاصی تعلق می گیرد. اما چه زمانی باید برای دریافت شماره ملی اقدام کرد؟

براساس قانون هر فرد ایرانی بالای ۱۵ سال تمام، باید از طریق اداره ثبت احوال برای دریافت کارت ملی که دارای شماره ملی وی می باشد، اقدام کند. به همین دلیل نیز در این مقاله از سامانه مزایده و مناقصه هزاره قصد داریم ۲ روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند را به همراه راهنمای تصویری به شما متقاضیان عزیز ارائه کنیم. همچنین می توانید در این مقاله لیست تعرفه های ثبت احوال را برای انجام خدمات مربوط به کارت ملی مشاهده کنید. 

بعد از شناسنامه، کارت ملی دومین مدرک معتبر شناسایی و هویتی برای هر ایرانی است که باید پس از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام، آن را دریافت کند. شماره ملی هر کس منحصر به شخص اوست و امکان ندارد شماره های تکراری را مشاهده کنید. در سال های گذشته کارت ملی های صادر شده غیر هوشمند بودند و امکان جعل آن ها نیز بالا بود. اما پس از سال ۱۳۹۶ طرح هوشمند سازی کارت های ملی مطرح شد و پس از آن همه افراد واجد شرایط باید برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام می کردند. از سال ۱۳۹۷ نیز دیگر امکان تمدید کارت های ملی قدیمی وجود نداشت و همه کارت ملی ها یکپارچه و هوشمند شدند.


مقاله پیشنهادی: مهم ترین وظایف ثبت احوال کشور کدام است؟

همچنین نحوه گرفتن کارت ملی نیز تغییر کرد؛ در گذشته تنها از طریق مراجعه حضوری به اداره ثبت احوال و یا دفاتر پیشخوان اتباع ایرانی می توانستند درخواست ثبت نام و دریافت کارت ملی دهند. اما با پیشرفت تکنولوژی و گسترش خدمات آنلاین، راه های دیگری نیز برای ثبت نام در نظر گرفته شد. دز این بخش ۲ روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند را بررسی خواهیم کرد.

۲ روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند کدامند؟

۱- مراجعه آنلاین و غیر حضوری به سامانه ثبت نام کارت هوشمند ملی به نشانی اینترنتی ncr.ir

۲- اقدام از طریق نرم افزار ثبت نام کارت ملی هوشمند.

از میان این ۲ روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند، قصد داریم روش اول را یعنی ثبت نام از طریق سامانه ثبت نام کارت ملی هوشمند را بررسی کرده و راهنمایی تصویری مربوطه را ارائه کنیم. 

 در ابتدا لازم است عبارت «سامانه ی ثبت نام کارت هوشمند ملی» را در قسمت جستجوی مرورگر خود سرچ کنید و یا برای ورود مستقیم به سامانه بر روی آدرس اینترنتی این سامانه یعنی ncr.ir کلیک کنید. در نتیجه وارد صفحه ای مانند تصویر زیر خواهید شد. 

 در این مرحله از شما خواسته می شود تا شماره ملی و سریال شناسنامه خود را در قسمت های مشخص شده وارد کنید. با وارد کردن پاسخ سوال امنیتی پرسیده شده، می توانید بر روی گزینه «ادامه» کلیک کنید. (سریال شناسنامه همان عدد ۶ رقمی است که در داخل جلد شناسنامه درج می شود.)

مرحله اول ثبت نام کارت ملی هوشمند

در مرحله بعدی برخی مشخصات فردی چون تاریخ تولد شمسی، تاریخ تولد قمری، جنسیت، دین، نام مادر، شماره تلفن همراه از شما خواسته می شود. اطلاعات مورد نیاز را به دقت وارد کنید. 

مرحله دوم ثبت نام کارت ملی

 در مرحله بعدی از شما خواسته می شود تا زمان و مکان تکمیل ثبت نام خود را مشخص کنید. برای انتخاب نزدیکترین دفتر پیشخوان برای تکمیل ثبت نام باید پیش شماره تلفن شهرستان خود را وارد کنید و بر روی جستجو کلیک کنید تا لیست دفاتر موجود به ترتیب ظرفیت آزاد دفتر به شما نشان داده شود. از میان گزینه های نشان داده شده، مناسب ترین دفتر را انتخاب کنید و پس از درج تاریخ مورد نظر برای مراجعه، بر روی «ثبت اطلاعات و پرداخت» کلیک کنید. 

مرحله سوم ثبت نام کارت ملی هوشمند

 با کلیک بر روی «ثبت اطلاعات و پرداخت» به درگاه پرداخت منتقل خواهید شد و با وارد کردن اطلاعات یکی از کارت های عضو شتاب خود می توانید مبلغ مورد نیاز را پرداخت کنید. 

مرحله چهارم دریافت کارت ملی

پس از پرداخت هزینه، رسید ثبت نام به شما داده می شود که باید آن را چاپ کنید و در تاریخ حضورتان در دفتر به همراه داشته باشید.

 برای انجام ادامه مراحل نیز باید به دفتر پیشخوان مراجعه کنید تا به ترتیب اقدامات زیر را انجام دهید:

 تکمیل کردن اطلاعات محل سکونت، کدپستی و تلفن ثابت و همراه متقاضی.

✔ چاپ رسید تکمیل ثبت نام

✔ احراز اطلاعات درج کرده در مدارک با متقاضی

✔ عکس برداری از چهره متقاضی

✔ اسکن اثر انگشتان وی

✔ اسکن مدارک

✔ تایید ثبت نام توسط مدیر دفتر

به این ترتیب تمامی کارهایی را که برای دریافت کارت ملی باید انجام می دادید، تمام می شود و باید به مدت حدودا ۳۰ روز کاری منتظر بمانید تا تقاضای شما بررسی شده و کارت ملی صادر شود. با صدور کارت مجددا لازم است به دفتر پیشخوان مراجعه کنید تا اثر انگشت شما را اسکن کنند و احراز هویت شوید. سپس کارت ملی شما فعال خواهد شد و می توانید آن را دریافت کنید. 

‌‌
مقاله پیشنهادی: مهلت تعویض شناسنامه های قدیمی
‌‌

چه افرادی می توانند برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام کنند؟

همانطور که گفته شد، کارت ملی نشان دهنده هویت ایرانی و تمامی اطلاعات شخصی شهروندان دارای تابعیت ایرانی است. براساس ماده ۳۸ قانون ثبت احوال و قانون الزام اختصاص شماره ملی به کلیه اتباع ایرانی که در سال ۱۳۷۶ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، تمامی افرادی که بالای ۱۵ سال سن دارند، می بایست هر چه سریع تر با مراجعه به دفاتر پیشخوان و یا از طریق سامانه ی ثبت نام کارت هوشمند ملی به نشانی اینترنتی ncr.ir نسبت به ثبت نام و دریافت کارت ملی اقدام کنند. 

چه افرادی میتووانند کارت ملی هوشمند دریافت کنند؟

در سال های گذشته کارت ملی های صادر شده هوشمند نبوده و به صورت کاغذی پرس شده بودند؛ از طرفی به راحتی قابل اسکن نبودند، در نتیجه امکان جعل و صدور کارت ملی تقلبی نیز بیشتر بود. اما با اجرای طرح هوشمند سازی کارت های ملی، تلاش شد تا از جعل آن ها جلوگیری گردد.

 براساس قانون تمامی افراد دارای تابعیت ایرانی با داشتن ۱۵ سال تمام باید برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام کنند و همیشه آن را به همراه داشته باشند. 

 همچنین آن دسته از شهروندانی که کارت ملی آن ها قدیمی بوده و آن را ما بین سال های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۹ دریافت کرده اند یا آن را گم کرده اند نیز باید هر چه سریع تر برای نام نویسی و دریافت کارت ملی هوشمند اقدام کنند. با مراجعه به بخش قبلی می توانید ۲ روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند را مشاهده کنید. 

هزینه صدور کارت ملی هوشمند چقدر است؟

در قسمت های قبلی مقاله با نحوه ثبت نام و دریافت کارت ملی هوشمند آشنا شدید؛ اما در این بخش قصد داریم تا شما را با میزان تعرفه های در نظر گرفته شده برای انجام خدمات مرتبط با کارت ملی هوشمند آشنا کنیم. همانطور که می دانید برای ثبت نام کارت ملی لازم است تا مبلغی را به اداره ثبت احوال بپردازید؛ این مبلغ به همراه شناسه واریزی مربوطه، سلانه توسط اداره ثبت احوال کشور اعلام می گردد. در جدول زیر نیز می توانید تعرفه خدمات را در سال ۱۴۰۲ مشاهده کنید:

تعرفه 1401 برای دریافت کارت ملی

خلاصه مطلب

پس از اتمام سن ۱۵ سالگی، هر فرد دارای تابعیت ایرانی باید علاوه بر شماره شناسنامه، شماره مهم دیگری را به نام شماره ملی ارائه کند. شماره ملی متشکل از ده رقم می باشد و به صورت منحصر به فرد برای هر ایرانی صادر می شود. همانطور که می دانید در بیشتر اوقات و در زمان مراجعه به بیشتر ادارات کارت ملی هوشمند از افراد خواسته می شود تا براساس اسکن اطلاعات درج شده در آن بتوانند احراز هویت کرده و سایر روند قانونی را طی کنند.

به همین دلیل هم به همراه داشتن کارت ملی هوشمند پس از ۱۵ سالگی الزامی است. برای راحتی و راهنمایی بیشتر شما متقاضیان گرامی در مقاله فوق ۲ روش دریافت سریع کارت ملی هوشمند را شرح دادیم و سعی کردیم تا با بیان گام به گام مراحل به همراه راهنمای تصویری از بروز خطا و مشکل جلوگیری کنیم. 

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های ستاد ایران» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

سوالات متداول

برای گرفتن کارت ملی کجا بریم؟

برای دریافت کارت ملی دو راه در پیش روی شما می باشد:
مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و مراجعه به دفاتر ثبت احوال.

شرایط ثبت نام کارت ملی برای افراد بالای ۱۵ سال چگونه است؟

این شرایط شامل موارد زیر می باشد:
سن: حداقل ۱۵ سال
مدارک: اصل و کپی شناسنامه، کد پستی، کارت پایان خدمت (برای آقایان)
مراحل: ثبت نام اولیه، نوبت‌گیری، حضور در دفتر، عکس و انگشت‌نگاری، دریافت کارت
نکات: حضور ولی قانونی برای زیر ۱۵ سال، امکان ثبت نام اتباع خارجی، اعلام مفقودی در صورت سرقت

۴/۵ - (۲ امتیاز)

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال نظر

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

پر بازدید

مطالب پیشنهادی

logo2

اطلاع از جدیدترین آگهی‌های مناقصات و مزایدات

شما می‌توانید برای دسترسی به جدیدترین آگهی‌های مناقصات، مزایدات و استعلام‌های منتشر شده در کشور، از طریق لینک زیر در سایت هزاره ثبت نام کرده و روزانه آگهی‌های مربوط به حوزه فعالیت خود را دریافت نمایید .‌‌‌