برای انحلال شرکت چه باید کرد؟

برای انحلال شرکت چه باید کرد؟

شرکت ها در ارتقا شرایط اقتصادی هر کشوری نقش بسیار مهمی دارند. با توجه به رشد روز افزون این شرکت ها- شرکت های تجاری و غیرتجاری- اهمیت توجه به قوانین شرکت ها جهت موضوع انحلال شرکت یک موضوع مهم و اساسی است. به همین خاطر در این مقاله از سایت مناقصات و مزایدات هزاره به بررسی موضوع انحلال شرکت ها می پردازیم.

انحلال شرکت چیست؟

تمامی شرکت های تجاری و غیرتجاری دارای شخصیت حقوقی می باشند و در یک زمان مشخص شروع به فعالیت می نمایند. این شرکت ها ممکن است که به دلایل مختلفی بعد از گذشت زمان، عملیات تصفیه انجام دهند و منحل گردند و یا حتی به عملیات خود پایان دهند.

از جمله دلایل اتمام فعالیت یک شرکت، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • افتتاح یک کسب وکار جدید
  • تلفیق نمودن با شرکت دیگر
  • عدم تحقق اهداف مدنظر برای شرکت
  • تمدید نشدن در شرکت های موقت
  • فوت نمودن یکی از شرکا
  • ورشکستگی
  • موافقت کلیه شرکا جهت منحل شدن شرکت

مقاله پیشنهادی: تاثیر رتبه بندی شرکت‌ها در مناقصات

مراحل انحلال شرکت

شاید برای شما هم این سوال مطرح شود که در ابتدا برای انحلال شرکت چه باید کرد؟ نخستین گام جهت منحل نمودن شرکت ها، جلب رضایت کلیه صاحبان سهام برای انجام این کار می باشد، سپس یک مجمع عمومی فوق العاده برگزار شود. یکی از موضوعاتی که درباره منحل شدن شرکت می بایست برای آن تصمیم گیری شود، مشخص شدن مدیر تصفیه می باشد. این فرد بعد از پذیرش مسئولیت بایستی مراحل انحلال شرکت را به طور جامع و بدون هیچ کم و کاستی انجام دهد. به این صورت که، علاوه بر گرفتن امضای صورتجلسه از کلیه سهامداران، باید در رابطه با ثبت انحلال شرکت در سامانه ثبت شرکت ها نیز اقدام نماید. بعد از اتمام مراحل اداری کار، با درج نمودن آگهی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشار به صورت رسمی انحلال شرکت را اعلام نماید. سپس بعد از خاتمه کار، مدیر تصفیه شش ماه فرصت خواهد داشت تا عملیات پایان تصفیه را به صورت کامل به انجام رساند.

انحلال شرکت غیرفعال

گاهی اوقات امکان دارد که یک شرکت تمامی فعالیت های ثبت شرکت را انجام دهد ولی کد اقتصادی و پرونده دارایی را دریافت نکند و یا حتی بعد از مدتی فعالیت خود را متوقف کند. شرکت هایی که به هر دلیلی هیچ گونه فعالیتی در آنها قابل انجام نمی باشد و حتی کوچکترین قرارداد و خرید و فروشی در این گونه شرکت ها انجام نمی شود، به عنوان شرکت غیرفعال هستند که در رابطه با این موضوع، بایستی اداره دارایی اطلاعات مورد نیاز را دریافت نماید. عدم دریافت اطلاعات توسط این اداره به منزله عدم ارائه دفاتر به شمار می آید، به همین خاطر توصیه می گردد که شرکت هایی که بعد از آگهی و ثبت شرکت خود هیچ گونه اقداماتی انجام نمی دهند و یا حتی بعد از مدتی قصد انجام عملیاتی را ندارند، این مسئله را در قالب یک نامه تحت عنوان عدم فعالیت به اداره دارایی اطلاع رسانی نمایند.

انحلال شرکت سهامی خاص

قوانین انحلال شرکت سهامی خاص

منحل شدن شرکت سهامی خاص دارای قوانینی به شرح زیر می باشد:

  • اصل روزنامه رسمی کشور که در آن آگهی ها و صورت جلسه های شرکت منتشر می گردد، موجود باشد.
  • درصورتی که تمامی شرکا در جلسه و مجمع شرکت حضور نیابند، بایستی اصل آگهی روزنامه رسمی کشور که از همه سهامداران برای تشکیل جلسه دعوت شده اند، موجود باشد.
  • در هنگام تنظیم صورت جلسه انحلال شرکت، باید امضای مدیر تصفیه شرکت و کلیه شرکا باشد.
  • درصورتی که مدیر تصفیه جزو شرکای شرکت نباشد و از بیرون برگزیده شده باشد، می بایست کپی تمامی مدارک آن موجود باشد.

انحلال شرکت مسئولیت محدود

منحل شدن شرکت با مسئولیت محدود در بیشتر مواقع مشابه شرکت سهامی خاص می باشد، فقط در برخی از موارد مقدار کمی با یکدیگر متفاوت است. این تفاوت ها شامل:

  • در شرکت با مسئولیت محدود نیازی نیست که مسئول تصفیه معرفی شده در مجمع عمومی فوق العاده از سهامداران شرکت باشد. اگر به این صورت باشد، می بایست مدارک وی را به اداره ثبت شرکت ها ارائه داد.
  • درخواست انحلال شرکت می بایست توسط کلیه سهامداران امضا گردد.
  • هنگامی که در بین شرکا یک نفر یا چند نفر، بیشتر از ۵۰ درصد سهام شرکت را در اختیار داشته باشند با موافقت آنها مبتنی بر انحلال شرکت، می توان شرکت را منحل نمود و نیازی به امضا و موافقت دیگر اعضای شرکت نمی باشد.

مقاله پیشنهادی: آیا شرکت با مسئولیت محدود میتواند در مناقصات شرکت کند؟
‌‌‌

آیین نامه انحلال شرکت تعاونی

با توجه به ماده ۵۶ قانون بخش تعاونی، در صورت شرایط زیر در یک شرکت تعاونی برقرار شود، شرکت منحل خوهد شد:

  • در مجمع عمومی فوق العاده شرکت سهامداران بر منحل شدن شرکت موافقت نمایند.
  • با توجه به قانون شرکت های تعاونی تعداد اعضا و سهامداران شرکت بایستی تعداد مشخصی باشند که در صورت کاهش تعداد اعضای آن، شرکت منحل گردد.
  • در مواقعی که شرکت تعاونی موقتی و مدت دار باشد، در هنگام اتمام زمان مقرر و عدم تمدید فعالیت شرکت منحل خواهد شد.
  • در صورتی که فعالیت های در حال انجام به هر دلیلی متوقف گردد و یا حتی بدون هیچ گونه دلیلی برای بیشتر از یکسال تعطیل گردد، شرکت منحل خواهد شد.
  • هر شرکت تعاونی با توجه به اساسنامه براساس اهداف و مقرراتی به وجود آمده است که در صورت عدم تحقق یافتن اهداف و همچنین عدم رعایت قوانین، شرکت منحل خواهد شد.
  • در صورتی که خود شرکت تعاونی به شرایط ورشکستگی مطابق حکم دادگاه رسیده باشد، شرکت مورد نظر منحل خواهد شد.

جمع بندی

انحلال شرکت به معنای مرگ شرکت است و در صورتی که قصد دارید در آینده فعالیت خود را دوباره شروع کنید، بهتر است که شرکت را بدون فالیت باقی نگذارید و آن را منحل ننمایید. اکنون که به پایان مقاله رسیده ایم، امیدوار هستیم که مطالب ارائه شده برای شما مفید واقع شده باشد.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید «مناقصات ستاد ایران » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

۵/۵ - (۳ امتیاز)

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال نظر

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

پر بازدید

مطالب پیشنهادی

logo2

اطلاع از جدیدترین آگهی‌های مناقصات و مزایدات

شما می‌توانید برای دسترسی به جدیدترین آگهی‌های مناقصات، مزایدات و استعلام‌های منتشر شده در کشور، از طریق لینک زیر در سایت هزاره ثبت نام کرده و روزانه آگهی‌های مربوط به حوزه فعالیت خود را دریافت نمایید .‌‌‌