استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی: راهکارهای ایمنی برای کاهش تصادفات جاده‌ای

استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی

خودروهای ابتدایی ساخته شده، در سال‏های اولیه ورود به ایران از امنیت بالایی برخوردار نبودند. همین امر باعث شد تا تصادفات جاده‌ای جان بسیاری از هموطنان عزیز را بگیرد. با افزایش تلفات جانی ناشی از تصادفات دولت کم کم به فکر راه چاره‌ای برای افزایش امنیت خودروها افتاد. تمام خودروسازان جهت افزایش ایمنی خودروها موظفند استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی را رعایت کنند. تجهیزات مربوط به فرمان، علائم هشدار دهنده، چراغ‌های مه شکن و شب نما و محدود کننده‌های سرعت برخی از موارد موجود در این استاندارد هستند. معاون سازمان ملی استانداردها تولید خودروهای فاقد استاندارد ۸۵ گانه خودرویی را ممنوع کرده است. با ما تا انتها این مطلب از پایگاه ملی مناقصات کشور همراه باشید.

تغییر استانداردهای ۵۵ گانه خودرویی به استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی

تا قبل از سال ۹۸ خودروها با رعایت استانداردهای ۵۵ گانه خودرویی ساخته می‌شد. سازمان ملی استاندارد ایران در دی ماه ۱۳۹۷ به استانداردهای خودرویی ۳۰ مورد اضافه کرد و آن را از ۵۵ به ۸۵ تغییر داد. این قانون در دی ماه ۱۳۹۸ اجرایی شد و تمام خودروسازان از آن سال به بعد موظف به اجرای استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی شدند. در صورتی که خودروسازان نتوانند موارد ایمنی را در تولید خودروها پیاده کنند، تولید خودرو با توقیف مواجه خواهد شد.

سازمان ملی استاندارد ایران طبق بیانه‌ای اعلام کرد تمام خودروسازان باید تولیدات خود را با رعایت استانداردهای ۸۵ گانه خودرو پیش ببرند. همچنین این سازمان  برای آن دسته از خودروسازانی که موفق به اعمال برخی از استانداردهای ۸۰ گانه نشده‌اند، یک سال مهلت می‌دهد تا تولیدات خود را با این استانداردها منطبق کنند.

استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی چیست؟

شاید از خود بپرسید که منظور از استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی چیست و رعایت آن در صنعت خودروسازی چه فوایدی دارد؟ با وجود اینکه خودروسازان هر ساله سعی می‌کردند نکات ایمنی زیادی را در تولید خودروهای خود رعایت کنند، اما آمار تصادفات جاده‌ای همچنان بالا بود. دولت به منظور افزایش ایمنی سرنشینان خودروها لیستی شامل ۸۵ مورد نکات ایمنی را ارائه کرده که باید در طراحی و ساخت خودروها رعایت شود.

برخی از نکات ایمنی موجود در استاندارد ۸۵ گانه خودرو شامل تجهیزات فرمان، چراغ شب نما، چراغ پلاک عقب، علائم هشدار دهنده شنیداری، قلاب بکسل، محدود کننده‌های سرعت، چراغ‌های مه شکن، کپسول آتش نشانی، شیشه‌های ایمن، برفک‌زدا و مه‌زدا شیشه جلوی خودرو، محافظت از عابرین پیاده، افزایش امنیت دیگر خودروها در جاده، سیستم ترمز، نصب ایمن تایرها، ترمز اضطراری و سیستم هشدار دهنده خودرو است.

اهمیت استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی

خودروها باید به گونه‌ای طراحی شوند تا سرنشینان در آن احساس امنیت داشته باشند. از مزایای استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی می‌توان به کاهش آلودگی هوا، افزایش امنیت سرنشین‌ها و همچنین عابرین پیاده، امنیت دیگر خودروهای در حال حرکت در خیابان، ایمنی سایر قطعات خودرو و … اشاره کرد. کشور ایران در ساخت قطعات خودرو و طراحی خودرو تبحر دارد اما وجود مواردی همچون تحریم‌هایی بین المللی که علیه ایران وجود دارد، رعایت تمام استاندارد ۸۵ گانه خودرویی را با چالش روبرو کرده، البته کشور ایران تا حد زیادی در این زمینه موفق بوده است.


مقاله پیشنهادی: مزایا و معایب سرامیک خودرو چیست؟

استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی چه ارتباطی با تصادفات جاده‌ای دارد؟

متاسفانه تصادفات جاده‌ای سالانه جان بسیاری از افراد را گرفته و در بهترین حالت، سبب آسیب به خودرو می‌شود. تصادف زنجیره‌ای که در دی ماه ۱۴۰۰ در جاده بهبهان اتفاق افتاد، توجه بسیاری از مسئولان و نمایندگان مجلس را مجددا به سمت ایمنی خودروها جلب کرد. این حادثه منجر به آسیب دیدن ۵۰ دستگاه خودرو شد. نهادهای مختلف طی جلسات مختلف از خودروسازان خواستند تا ایمنی خودروهای خود را افزایش دهند.

استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی

با تمام تاکیدهای فراوان و فشارهایی که به خودروسازان برای تولیدات ایمن‌تر وارد می‌شود، برخی از خودروسازان استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی را رعایت نمی‌کنند که نتیجه آن تولید محصولی بی‌کیفیت و غیر ایمن در تصادفات جاده‌ای است. رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد اگر  ایمنی و کیفیت لازم در تولید خودروها در حد کافی نباشد، پلیس اجازه شماره‌گذاری را به آنها نمی‌دهد. درست است که خطاهای انسانی از جمله رعایت نکردن نکات ایمنی، سرعت غیر مجاز، خواب آلودگی سبب وقوع تصادفات می‌شود اما اگر ایمنی خودرو در حد مطلوب باشد، تلفات به حداقل می‌رسد. خوشبختانه خودروهایی که در سال‎های اخیر تولید شده است، تمام استانداردها و موارد ایمنی را دارد.

لیست استانداردهایی که در خودروهای داخلی اجباری شده‌اند

تمام خودروسازان داخلی موظفند تا پایان سال ۱۴۰۲ استانداردها و آپشن‌هایی از جمله سیستم کنترل پایداری، نشانگر میزان فشار باد تایر، نشانگر تعویض دنده، اتولایت، کابین مستحکم، محافظت از عابر پیاه، ترمز اضطراری، سیستم هشدار انحراف از مسیر و دی لایت را بر خودروهای خود اعمال کنند.


مقاله پیشنهادی: تحلیلی بر یارانه سوخت در ایران: پیامدها و راهکارها

کلام آخر

یکی از موارد بسیار مهمی که در تولیدات خودرو باید رعایت شود، ایمنی آن است. هر چه خودرو ایمن‌تر باشد، آمار تلفات ناشی از تصادفات کاهش خواهد یافت. در چند سال اخیر ایمنی خودروهای تولید شده نسبت به خودروهای قدیمی افزایش یافته است و دلیل آن هم رعایت استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی در ساخت خودروهاست.‌ سازمان ملی استاندارد ایران رعایت نکات ۸۵ گانه ایمنی را برای خودروسازان الزامی کرده است و در صورت رعایت نکردن آن، تولید توقیف خواهد شد. تمامی مواردی که در ایمن سازی خودرو نقش دارند، مانند تجهیزات مربوط به فرمان، سیستم ترمز، چراغ‌های مه شکن و … جزو بندهای استاندارد۸۵ گانه هستند.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصات سازمان ملی استاندارد ایران » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

۵/۵ - (۳ امتیاز)

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال نظر

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

پر بازدید

مطالب پیشنهادی

logo2

اطلاع از جدیدترین آگهی‌های مناقصات و مزایدات

شما می‌توانید برای دسترسی به جدیدترین آگهی‌های مناقصات، مزایدات و استعلام‌های منتشر شده در کشور، از طریق لینک زیر در سایت هزاره ثبت نام کرده و روزانه آگهی‌های مربوط به حوزه فعالیت خود را دریافت نمایید .‌‌‌