آنچه در این مطلب می خوانید:
افراد در طول عمر خود در پی اطمینان خاطر مالی برای خود و عزیزانشان هستند. خرید بیمه عمر یکی از روش های مطمئن جهت سرمایهگذاری با سود تضمینی به شمار می رود که به دنبال تامین آتیه و کاهش دغدغه و نگرانی افراد در طول زندگی می باشد. با توجه به شرایط اقتصادی موجود، داشتن یک پس انداز مناسب برای دوران بازنشستگی و همچنین تأمین نیازهای خانواده در سال های آینده اهمیت زیادی دارد. تا انتهای این مقاله از سایت مزایده و مناقصه هزاره با ما همراه باشید.
بیمه عمر چیست؟
بیمه عمر یا همان بیمه آتیه ساز، زیر مجموعه بیمه اشخاص و یکی از انواع بیمه های درمان به حساب می آید. این بیمه را به عنوان یک روش بلند مدت برای سرمایه گذاری با مزایای مناسب میشناسند. در این بیمه نامه افراد با پرداخت مبلغ معینی به عنوان حق بیمه، می توانند مبلغی را تحت عنوان سرمایه و یا مستمری دریافت نمایند. چنانچه فرد بیمه شده در قید حیات نباشد، وراث وی می توانند از این مستمری بهره مند گردند.
انواع بیمه عمر
بیمه عمر و سرمایهگذاری انواع مختلفی دارد. این بیمه به منظور رفع نیازهای اقتصادی افراد با توان مالی و شرایط مختلف، به وجود آمده است. در ادامه به معرفی انواع بیمه های عمر می پردازیم.
۱. بیمه عمر زمانی
این نوع بیمه، به منظور جبران خسارت فوت بیمه شده در مدت زمان اعتبار صادر می شود. این مدت اعتبار مشخص و بر اساس موعدی است که در بیمه نامه ذکر شده است. چنانچه بیمه گزار در این مدت فوت شود، مبلغ سرمایه گذاری مورد توافق به ذینفعان وی پرداخت خواهد شد. همچنین در مواقعی که شرایط بر اساس مدت زمان مقرر شده پیش نرود، شرکت بیمه هیچ گونه مسئولیتی در قبال پرداخت سرمایه به بیمه گزار ندارد. زیرمجموعه های بیمه عمر زمانی شامل موارد زیر است:
- بیمه نامه عمر زمانی همراه با سرمایه نزولی
- بیمه نامه عمر زمانی قابل تمدید
- بیمه نامه عمر زمانی قابل تبدیل
۲. بیمه مختلط
این نوع بیمه بدون شک، نسبت به بیمه عمر زمانی، شرایط بهتری برای بیمه گزار دارد. در بیمه مختلط پس انداز، بیمه گر در ازای دریافت حق بیمه، متعهد می شود که در صورت فوت بیمه گزار در طول مدت قرارداد بیمه یا زنده بودنش در موعد سررسید، مبلغ سرمایه گذاری را به ذینفعی پرداخت کند که در بیمه نامه به او اشاره شده است. بیمه مختلط پس انداز از رایج ترین و پرفروش ترین انواع بیمه آتیه محسوب می شود. بیمه مختلط پس انداز دارای اشکال گوناگون به شرح زیر هستند:
- بیمه پس انداز سرمایه گذاری
- بیمه پس انداز در صورت فوت بیمه گزار با دو برابر سرمایه
- بیمه نامه پس انداز با کاهش حق بیمه در سال های ابتدایی
- بیمه پس انداز با حق انتخاب
- بیمه پس انداز در صورت حیات با دو برابر سرمایه
۳. بیمه مستمری
در صورتی که به دریافت مستمری در سال های بعد از مدت زمان تعیین شده در بیمه نامه عمر تمایل دارید، می توانید زیر شاخه بیمه مستمری از بیمه عمر را انتخاب نمایید. دریافت مستمری بیمه آتیه می تواند تا موعد بیمه نامه یا تا پایان عمر ادامه داشته باشد. اگر می خواهید در طول زندگی و فعالیت از پس انداز و سرمایه خود بهره مند شوید، این بیمه مناسب شما است. بیمه مستمری عمر انواع مختلفی به شرح زیر دارد:
- بیمه مستمری با برگشت حق بیمه
- بیمه مستمری متغیر
- بیمه مستمری مضاعف
- بیمه مستمری با فاصله
- بیمه مستمری بلافاصله
این نکته را در نظر بگیرید که بیمه عمر با توجه به جدول مرگ و میر پوشش داده می شود و حداقل هر ۵ سال یک بار، میزان حداکثری آن از سوی شرکت بیمه مرکزی اعلام خواهد شد.
۴. بیمه عمر مانده بدهکار
این نوع بیمه عمر، راهکاری است که به بیمه گزار و خانواده اش این اطمینان را می دهد که در صورت فوت فرد بیمه گزار جهت پرداخت اقساط باقی مانده نگران نباشند. به عبارت دیگر، شرکت بیمه متعهد می شود که در صورت فوت بیمه گذار، اقساط باقی مانده را پرداخت نماید.
۵. بیمه بازنشستگی
با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و درآمد پایین اکثر شاغلین، مسائل مالی افراد مسن و بازنشستگان از اهمیت بالایی برخوردار است. بیمه بازنشستگی با پوشش اقتصادی در شرایطی که بیمه گزار بیمار باشد یا توانایی جسمی خود را از دست داده باشد، بسیار کاربردی است.
۶. بیمه عمر و سرمایه گذاری
بیمه عمر و سرمایه گذاری دارای دو پوشش بیمه نامه عمر و همچنین سرمایه گذاری است. از مهمترین طرح های این بیمه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیمه زنان خانه دار
- بیمه مستمری
- بیمه بازنشستگی
- بیمه آتیه کودکان
۷. بیمه عمر گروهی
در بیمه آتیه گروهی، هزینه ها در بین بیمه گزاران تقسیم می شود، این نوع بیمه، شرایط پرداخت و تهیه بیمه عمر را برای افراد راحت تر می کند. تهیه بیمه عمر گروهی برای افرادی است که در یکی از گروه های زیر قرار بگیرند:
- انجمن ها
- شرکت های تجاری
- ادارات و موسسات دولتی
- تشکلهای کارگری
- گروه هایی که به صورت مردمی تشکیل می شوند.
در بیمه آتیه گروهی، حق بیمه در میان اعضا تقسیم می شود اما در بیمه عمر انفرادی، حق بیمه را خود فرد بیمه گزار پرداخت می کند. البته، تمامی انواع بیمه آینده ساز به صورت گروهی نیز عرضه می شوند. قراردادهای بیمه آتیه گروهی، یکساله هستند و کارفرمایان باید برای خرید این بیمه درخواست دهند. سرمایه بیمه نامه عمر گروهی معمولا به صورت ماهانه و چند برابر حقوق، یعنی؛ ۳۰، ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ برابر به بیمه شدگان ارائه می گردد.
بیمه تامین اجتماعی چیست؟
بیمه تامین اجتماعی نیز نوعی از بیمه مربوط به هزینه های درمانی است. البته این میزان مبلغ، تنها تا سقف مشخصی است که شرکت بیمه مشخص می کند. این بیمه هم به صورت اجباری است که توسط کارفرماها برای کارمندان در نظر گرفته می شود و هم اختیاری که خود فرد می تواند آن را فعال کند. در این نوع بیمه، تنها ۷ درصد از مبلغ بیمه از حقوقتان کسر خواهد شد. اما در مدل اختیاری کلیه مبلغ توسط شما پرداخت می گردد. این نوع پرداخت تا مدت۳۰ سال فعال بوده و هزینه های درمانی شما پرداخت خواهد شد.
تفاوت بیمه آتیه و بیمه عمر تامین اجتماعی
در ادامه براساس تفاوت ها، جدول بیمه عمر تامین اجتماعی و بیمه آتیه ارائه شده است. از جمله:
بیمه تامین اجتماعی | بیمه آتی یا عمر |
نوعی سرمایه گذاری برای درمان | نوعی سرمایه گذاری اقتصادی |
عدم بازگشت مبلغ پرداختی | بازگشت مبلغ پرداختی به همراه سود |
مشخص بودن حق بیمه از قبل | تعیین مبلغ بیمه توسط فرد بیمه شده |
پرداخت بیمه در صورت شاغل بودن فرد توسط کارفرما | پرداخت مبلغ بیمه توسط بیمه شده |
سوالان متدوال
بیمه عمر بازنشستگی دارد؟
در انواع بیمه های عمر با برخورداری از ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه می توانید بازنشسته شوید و از مزایای آن بهره مند شوید.
بیمه عمر بازنشستگان بعد از فوت چقدر است؟
حق بیمه ای که بازنشستگان در سال ۱۴۰۲ به ازای هر نفر برای بیمه عمر خود پرداخت می کنند، ۹۱۷۰ تومان است و هنگام دریافت بیمه آتیه متوفی، این مبلغ ۵ میلیون تومان می رسد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصات خدمات بیمه ای » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.