تاریخ انتشار : 1397-11-17 | منبع : پایگاه خبری تحلیلی 55 آنلاین | کد خبر : 4192 | دسته بندی : فن آوری اطلاعات
تصویر خبر

سورپرایز آذری جهرمی برای مشاغل اینترنتی

ساختمان‌های بدون استفاده وزارت ارتباطات به صورت رایگان در اختیار صاحبان مشاغل اینترنتی قرار می‌‏گیرد. به جز این، شرکت‌های اینترنتی نوپا از پرداخت مالیات معاف می‌شوند، به صورت رایگان مشاوره علمی و اقتصادی ‏می‌گیرند

متن خبر :


ساختمان‌های بدون استفاده وزارت ارتباطات به صورت رایگان در اختیار صاحبان مشاغل اینترنتی قرار می‌‏گیرد.  به جز این، شرکت‌های اینترنتی نوپا از پرداخت مالیات معاف می‌شوند، به صورت رایگان مشاوره علمی و اقتصادی ‏می‌گیرند و البته وام هم به آنها پرداخت می‌شود. ‌این اطلاعاتی است که وزارت ارتباطات در اختیار روزنامه شهروند می‌‏گذارد و تأکید می‌کند طبق دستور وزیر هیچ پارتی بازی و رانتی در کار نیست و این امکانات با مناقصه و کاملا قانونی به ‏داوطلبان واگذار می‌شود. تنها شرط استفاده از این امکانات ایده‌های جالب و پولساز است. ‏
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات خبر مبهمی در توییتر خود منتشر کرد مبنی بر این‌که قرار است امکاناتی به ‏صاحبان کسب و کارهای اینترنتی بدهند و البته جزییات این ماجرا برای سفر خود به مشهد گذاشت. او که امروز به خراسان ‏رفته است، قرار است استارت کار را از ساختمان‌های وزارت ارتباطات در این منطقه شروع کند و حالا فضای لازم برای استقرار ١٢٠ شرکت در مشهد و ١٥٠ شرکت در تهران فراهم شده است.  پس از مشهد، نوبت به افتتاح فضاهای لازم برای تهران، ‏شیراز و تبریز و در انتها سراسر ایران می رسد.
 ٣٢ هزار کسب و کار مجازی در بازار ایران
رکورد ثروتمندترین انسان کره خاکی بین فعالان مشاغل فناوری اطلاعات و ارتباطات یا همان آی.تی من ها جابه جا می شود. تا سال گذشته بیل گیتس مالک مایکروسافت ثرتمندترین مرد جهان شناخته می شد و این رکورد در سال ٢٠١٨ به یکی دیگر از آی.تی من ها رسید و جف بزوس، بنیان گذار و مدیرعامل آمازون ثروتمندترین فرد تاریخ مدرن شد.
مروری بر لیست ۴۰۰ ثروتمند جدید جهان و آمریکا که همه ساله توسط فوربس منتشر می‌شود نشان می دهد از میان ۴۰۰ ثروتمند آمریکایی هم اکنون ۵۳ نفر آنان در صنعت تکنولوژی هستند و پنج نفر از ۱۰ ثروتمند بالای لیست را ثروتمندان دنیای تکنولوژی تشکیل می‌دهند.
این موضوع در حالی رخ می دهد که تولید پول از رشته های صنعت آی.تی به تازگی در ایران سر زبان ها افتاده است و وزارت ارتباطات که معتقد است این مشاغل با هزینه کم و بازدهی سریع می تواند برای تعداد زیادی از ایرانی ها شغل ایجاد کند، تاکید دارد که فضای کسب و کار را برای فعالان این صنعت ساده کند.  بر اساس اعلام اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی هم اکنون ٣٢ هزار کسب و کار اینترنتی در ایران شناسایی شده است و ١٨ هزار کسب و کار دیگر در مرحله تأیید هویت هستند. این موضوع در حالی رخ می دهد که بنا به اعلام مرکز توسعه تجارت الکترونیک ایران، تقریبا نیمی از کسب و کارهای الکترونیک احراز هویت شده، در اختیار تهرانی هاست. پس از تهران، استان های خراسان رضوی، اصفهان، فارس و آذربایجان شرقی بیشترین کسب و کارهای اینترنتی را دارند.
حالا بعد از وام های ٥ میلیارد تومانی که برای این مشاغل در نظر گرفته شده بود، وزیر ارتباطات آستین بالا زده است تا مشکل اجاره فضا، مالیات، مشاوره های تخصصی و ... حل کند. گویا قرار است به جز وزارت ارتباطات، وزارت علوم هم ساختمان های بلااستفاده خود را در اختیار کسب و کارهای مجازی و نوپا قرار دهد.  با این حال هنوز فعالان کسب و کارهای اینترنتی مشکلاتی را تجربه می کنند که مهمترین آن بحث پرداخت های اینترنتی است. بنا به اعلام پلیس فتا چیزی حدود ٣٦ درصد شکایت های سایبری مربوط به پرداخت های اینترنتی است.  رضا الفت نسب، دبیر اتحادیه کسب و کارهای مجازی به «شهروند» می‌گوید: برای حل مشکلات پرداخت اینترنتی پروژه ای به نام شاهکار طراحی شده و قرار است تا از طریق تطبیق دادن کد ملی و شماره تلفن افراد جلوی کلاهبرداری های بزرگ در سایت هایی مثل دیوار و شیپور گرفته شود. در حال حاضر روزانه با پرونده های بزرگ کلاهبرداری مواجهیم که به راه افتادن سیستم شاهکار می تواند مشکلات را حل کند.